SP Brazil: Argentina - Švicarska 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu osmine finala svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu reprezentacija Argentine je u Sao Paulu teškom mukom nakon produžetaka pobijedila Švicarsku 1:0 i izborila plasman u četvrtfinale. Pred 62.000 gledatelja na Areni Corinthians sudio je Šveđanin Jonass Eriksson. Strijelac: 1:0 Di Maria (118)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo (Basanta, 106) - Gago (Biglia, 107),Mascherano, Di Maria - Messi, Higuain, Lavezzi (Palacios, 70)

ŠVICARSKA: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Sch?r, Rodriguez - Behrami,Inler - Xhaka (Fernandez, 66), Shaqiri, Mehmedi (Džemaili, 112) - Drmić (Seferović, 82)

Argentina je prošla u četvrtfinale SP-a pobijedivši u najslabijoj utakmici prvenstva u produžetku Švicarsku s 1:0 pogotkom Angela Di Marije u 118. minuti. Argentinci punih 118 minuta nisu pronalazili načina kako probiti sjajnu švicarsku obranu, oslanjali su se većinom na Lea Messija koji nije odigrao dobru utakmicu, ali je ipak njegov čudesan prodor i dodavanje za Di Mariju odlučio susret.

U vrlo slabom prvom dijelu Argentinci su više napadali, no najbolje su prilike propustili Švicarci. U dva navrata je Shaqiri proigrao svoje suigrače, koji su bili neprecizni - u 27. minuti je pronašao Xhaku na desetak metara, a udarac tog švicarskog Albanca vratar Romero brani, da bi u 39. minuti Drmić izbio sam ispred Romera i u pokušaju da ga prebaci jednostavno mu je dodao loptu.

U drugom dijelu su se Argentinci konačno probudili i u 62. minuti su došli do svoje prve opasnije situacije na utakmici u kojoj je šut glavom Higuaina vratar Benaglio izvadio ispod igrede. U 67. minuti svoj prvi pokušaj na utakmici imao je Messi, ali je pucao preko vrata, a Messi je u 77. minuti konačno solo-prodorom došao do više prostora, a njegov udarac je obranio sigurni švicarski vratar.

U samoj završnici Švicarci su ostali bez snage, a Argentinci ipak nisu krenuli svim snagama po pogodak, pa je utakmica otišla u produžetak. U 109. minuti Benaglio ponovno vadi loptu ispod grede nakon udarca Di Marije, a kada se očekivao kraj i penali Argentina je ipak postigla pobjednički zgoditak. Messi je u 118. minuti prošao dvojicu igrača i pronašao Di Mariu čiji prizemni udarac prolazi pokraj Benaglia.

No, Argentince je "poljubila" i sreća u samoj završnici susreta u kojoj se više toga događalo nego u preostalih 118 minuta. Nakon udarca s kuta Švicaraca njihov vratar Benaglio je u kaznenom prostoru Argentinaca skoro "škaricama" postigao zgoditak, a onda je u nastavku akcije Džemaili sam s pet metara glavom pogodio vratnicu.

Di Marija je potom mogao postići i svoj drugi zgoditak jer su ostala prazna švicarska vrata, ali je njegov udarac s centra otišao par centimetara od vratnice, a potom je u zadnjim sekundama Shaqiri imao slobodan udarac s 17 metara, no pogodio je argentinski "živi zid". Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg dvoboja između Belgije i SAD. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter