SP atletika: Gordon i Hejnova najbrži na 400 m

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jehue Gordon (21) iz Trinidada i Tobaga osvojio je naslov svjetskog prvaka na 400 metara s preponama na SP u atletici u Moskvi.

Mladi trkač s Kariba do najvećeg uspjeha u dosadašnjoj karijeri stigao je s novim najboljim rezultatom sezone od 47.69 sekundi, stotinku bržim vremenom od Amerikanca Michaela Tinsleya, koji je do moskovskog finala bio vlasnik najboljeg rezultata u ovoj godini (47.96), dok je do bronce senzacionalno stigao srpski trkač Emir Bekrić sa 48.05.

Sva tri osvajača medalja u finalu su trčala svoje osobne rekorde.

Legendarni Felix Sanchez, aktualni olimpijski pobjednik, te dvostruki svjetski prvak (Edmonton 2001, Pariz 2003) ciljem je prošao kao peti sa 48.22, dok je osvajač dviju srebrnih medalja s posljednja dva SP u ovoj disciplini Javier Culson bio šesti sa 48.38.

Čehinja Zuzana Hejnova osvojila je naslov svjetske prvakinje na 400 metara s preponama na SP u atletici u Moskvi opravdavši tako status najveće kandidatkinje za zlato s obzirom na ovogodišnje rezultate.

Hejnova je u Moskvu stigla s najboljim vremenom na svijetu (53.07), a u finalu je trčala novi najbolji rezultat u ovoj godini što je ujedno i novi češki rekord sa 52.83 sekunde.

Srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Dalilah Muhammad sa 54.09, dok je braniteljica naslova otprije dvije godine iz Daegua, Amerikanka Lashinda Demus stigla do bronce sa 54.27. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter