SP atletika: Bolt treći put zaredom zlatni na 200 m

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jamajčanin Usain Bolt na SP u Moskvi po treći je put zaredom osvojio naslov svjetskog prvaka na 200 metara, a to mu je ukupno sedmo zlato sa svjetskih prvenstava u karijeri.

Sjajni 26-godišnji Jamajčanin u Moskvi je dokazao kako je i dalje neprikosnoveni vladar sprinta, jer je naslovu na 100 metara osvojenom u nedjelju dodao i ovaj na dvostruko dužoj dionici.

Bolt je drugi put u karijeri povezao zlata na 100 i 200 metara na istom SP, prvi put je to napravio prije četiri godine u Berlinu, a dva puta mu je to uspjelo i na Olimpijskim igrama (Peking 2008, London 2012). Jedini put kada se dogodilo da nije osvojio oba sprinterska zlata u posljednjih pet godina bilo je na prošlom SP u Daeguu prije dvije godine kada je diskvalificiran u finalu na 100 metara zbog preranog starta. U Pekingu, Berlinu i Londonu Bolt je pojedinačnim sprinterskim zlatima pridodao i ono u štafeti na 4x100 metara, a priliku da to ponovi u Moskvi imat će u nedjelju.

Do novoga zlata Bolt je stigao s najboljim rezultatom sezone na svijetu od 19.66 sekundi, srebro je osvojio još jedan Jamajčanin Warren Weir sa 19.79, dok je Amerikanac Curtis Mitchell stigao do bornce sa 20.04, onemogućivši tako za jednu stotinku Jamajčane da uzmu sve tri medalje, jer je četvrti bio Nickel Ashmeade sa 20.05. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter