SP 2014: Island - Hrvatska 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvoj je utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. godine u Reykjaviku odigrala 0:0 protiv Islanda pa će odluka o putniku u Brazil pasti za četiri dana u Zagrebu.

Hrvatska je dominirala praktički cijeli susret, imala je nekoliko izglednih prilika, od 51. minute i igrača više no nije uspjela svladati Hannesa Halldorssona.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 51. minuti kada je španjolski sudac Alberto Undiano Mallenco isključio Olafura Skulasona zbog prekrašaja nad Ivanom Perišićem. Od tada se igralo na jedan gol, no usprkos silnom pritisku 'vatrenih' nije bilo promjene rezultata.

Uzvratni susret je u Zagrebu 19. studenoga s početkom u 20.15 sati. Hrvatska je do sada tri puta igrala u dodatnim kvalifikacijama i sva tri puta je bila uspješna. U 'baražu' za SP 1998. godine 'vatreni' su slavili protiv Ukrajine, u dodatnim kvalifikacijama za EP 2004. godine protiv Sloveniju, a u 'play-offu' za EP 2012 i protiv Turske. (Hina, foto REUTERS, D. KOVAČEV/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter