South Carolina Mass Choir nastupaju u Poreču

South Carolina Mass Choir
South Carolina Mass Choir

U petak, 18. prosinca u porečkom kazalištu nastupa jedan od najboljih američkih gospel zborova u Južnoj Karolini i, općenito, SAD-u "South Carolina Mass Choir". Koncert organizira glazbeno- scenska sekcija Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a radi se o jedinom hrvatskom nastupu prestižne skupine. "Poreč je do sada imao prilike ugostiti više izuzetnih gospel zborova iz SAD-a, koji su kao prvi u nizu tek upoznali ovdašnju publiku s malo drugačijim izražavanjem i osjećanjem vjere i ljubavi prema Bogu te navikli publiku da s nestrpljenjem očekuje svaki naredni božićni koncert. No, ono što nam predstoji 18. prosinca na daskama kazališta Poreč, nadmašiti će sva dosadašnja gospel očekivanja", vele organizatori. South Carolina Mass Choir priuštit će istarskoj publici više od sat i pol punog i blistavog tona, energije, optimizma i veselja.

Upravo su najstarije tradicionalne gospel pjesme specifičnost ovog sastava. No, starim napjevima pjevači ne pristupaju tradicionalno, već ih vješto kombiniraju s onim poznatijim, popularnijim i novijim. Među izvedenim pjesmama, pronaći će se i neke svima poznate prvenstveno iz američkih filmova, među kojima je na prvom mjestu "Redovnice nastupaju" - film koji je prvi značajno proslavio gospel i popularizirao ga diljem svijeta.

South Carolina Mass Choir jedan je od najprestižnijih američkih gospel zborova SAD-a, utemeljen je krajem devedesetih inicijativom Michela Browna. Posebnost ove grupe je miješanje modernih i tradicionalnih ritmova uz pratnju ritam sekcije (bas, klavir, bubanj). Organizator obavještava građane da je prodaja ulaznica (120 kn) u tijeku. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta Poreč svakim radnim danom od 10 do 12 sati. Ovom prilikom mole se svi koji su rezervirali da dođu osobno preuzeti ulaznice najkasnije do četvrtka, 17. prosinca jer će ih u protivnom organizator pustiti u slobodnu prodaju, zbog velikog interesa. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter