Souffle na blagdanskoj trpezi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još ste u potrazi za kakvim receptom kojim namjeravate obogatiti blagdansku trpezu? Nešto fino, slatko, raskošna delicija kojom cete iznenaditi najbliže, a po mogucnosti da ne zahtijeva baš sate i sate pripreme.

Souffle je pravi izbor, a ako ste ljubitelj cokolade, onda dakako taj ukusni nabujak kojem je nemoguce odoljeti mora biti cokoladni. Restaurant "Zigante" u Livadama, prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa predlaže odlican souffle.



S
ouffle od cokolade i crnog vina

Sastojci
(za 8 osoba): 3 dcl crnog vina, 145 g cokolade, 200 g maslaca, 140 g šecera, 4 jaja, 140 g brašna
Priprema:
Namazati keramicke (limene) kalupe otopljenim maslacem i posipati oštrim brašnom. Cokoladu i maslac otopiti na pari uz povremeno miješanje. Jaja i šecer pjenasto istuci (mikserom). Otopljenu cokoladu dodavati u pjenasto istucena jaja uz neprestano miješanje. U dobivenu smjesu dodati crno vino i promiješati, dodati brašno i lagano promiješati. Dobivenu kremu staviti u kalupe i peci u zagrijanoj pecnici na 220 °c oko 7-9 min.
Savjet: Ako desert treba biti sa tartufima dodajte samo 10 dkg svježeg bijelog, odnosno crnog tartufa.


Podijeli: Facebook Twiter