Soudani najbolji nogometaš godine u izboru "Kapetani biraju"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani proglašen je najboljim nogometašem Hrvatski Telekom Prve lige u 2017. godini u anketi tportala ‘Kapetani biraju’.

U 15. izdanju ankete sudjelovali su svi kapetani hrvatskih prvoligaša, a Soudani je pobijedio sa 70 bodova, 24 više od drugoplasiranog veznjaka Rijeke Filipa Bradarića, dok je treće mjesto osvojio vezni igrač Lokomotive Lovro Majer sa 28 bodova.

Pobjednički pokal Soudaniju predao je Silvijo Škrlec, novinar tportala i pokretač ovog izbora 2003. godine.

"Dinamo je prošle sezone ostao i bez prvenstva i bez kupa, barem sam ja osvojio nešto, ha, ha," kazao je dobro raspoloženi Alžirac.

"Izuzetno sam sretan i ponosan na ovu nagradu, pogotovo što su glasovali kapetani klubova. Mislim da nitko ne može ocijeniti bolje kvalitetu od onih koji sami sudjeluju u igri. Ovaj trofej imat će posebno mjesto i pružiti mi još jednu dozu samopouzdanja da u nadolazećoj godini ispravimo sve greške iz 2017., uzmemo oba trofeja te napravimo iskorak u europskim natjecanjima. Hvala mojim suigračima, trenerima i vodstvu Dinama, hvala igračima koji su glasali," dodao je Soudani.

Zanimljivo, posljednje četiri godine ovu nagradu su osvajali igrači Rijeke (Franko Andrijašević, Marin Tomasov, Andrej Kramarić i Leon Benko). Posljednji igrač Dinama kojeg su kapetani proglasili najboljim bio je Sammir 2012. godine, a među pobjednicima ovog izbora bili su i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić...

"Sve su to velika imena hrvatskog nogometa i drago mi što sam se našao među njima," kazao je reprezentativac Alžira.

Alžir nije uspio izboriti svjetsko prvenstvo u Rusiji, a zanimljivo u skupini je igrao protiv Nigerije protiv koje će hrvatska vrsta otvoriti SP u Rusiji. U prvom susretu Nigerija je slavila 3-1, dok je drugi dvoboj završio 1-1, ali je Alžiru naknadno dodijeljena pobjeda jer je za Nigeriju nastupio igrač koji nije imao pravo.

"Propustio sam obje utakmice zbog ozljede, no gledao sam ih na tv. Nigerija je jaka reprezentacija, no Hrvatska je bolja. Neće biti lako, igra se samo jedna utakmica na 90 minuta i sve je moguće, ali hrvatska reprezentacija je kvalitetnija," zaključio je Soudani.

Tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Prve HNL, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2017. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač Hrvatski Telekom Prve lige postao je napadač Dinama, koji je od mogućih 100 osvojio 70 boda.

KONAČNI POREDAK

  1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 70 bodova
  2. Filip Bradarić (Rijeka)         46
  3. Lovro Majer (Lokomotiva)       28
  4. Hamza Barry (Hajduk)           18
  5. Josip Mišić (Rijeka)           16
  6. Marko Futacs (Hajduk)           14
  7. Domagoj Antolić (Dinamo)       12
  8. Filip Benković (Dinamo)         12
  9. Mario Gavranović (Rijeka)       12
  10. Mile Škorić (Osijek)           10….

SVI POBJEDNICI

  1. Niko Kranjčar (Dinamo)
  2. Tomislav Erceg (Rijeka)
  3. Eduardo da Silva (Dinamo)
  4. Eduardo da Silva (Dinamo)
  5. Luka Modrić (Dinamo)
  6. Mario Mandžukić (Dinamo)
  7. Ermin Zec (Šibenik)
  8. Sammir (Dinamo)
  9. Ivan Santini (Zadar)
  10. Sammir (Dinamo)
  11. Leon Benko (Rijeka)
  12. Andrej Kramarić (Rijeka)
  13. Marin Tomasov (Rijeka)
  14. Franko Andrijašević (Rijeka)
  15. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter