Sorić i Pobrić obilježili utakmicu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Umag – Buzet 19:18 (11:10). Sportska dvorana OŠ Marija i Lina. Gledatelja: 850. Suci: Bosak i Herceg (oba Varaždin).

UMAG: Sorić (16+1), M. Ravnić, Burnić, Buvinić, V. Ravnić 3 (1), Sever 4 (2), Udovičić 1, Petričević 3, Bošnjak 5, Didić 1, Stapar 1, Sinčić 1, Ružić, Maros, Gorenac, Horozović. 

BUZET: Pobrić (10+1), Jović, Krbavčić, Šverko, Zonta 2, Prodan 1, Savić 3, Šćulac 2, Filipović 1, Bašić, Prelac 2, Galijot 4, Jelušić 1, Burzić 2.

Sedmerci: Umag 5 (3), Buzet 1 (0). Isključenja: Umag 4 minute, Buzet 14 minuta.

Nešto slično se moglo i očekivati kada se na suprotnim stranama rukometnog borilišta nađu umaški i buzetski rukometaši. Nije li za to najbolja potvrda dekor koji su im priredili poklonici ovoga sporta. Ispunili su tribinu do posljednjeg mjesta, a oni koji nisu imali sreću biti u tom dijelu, utakmicu su pratili s galerije. Kako onda u takvom ozračju ne ponuditi pravu poslasticu od utakmice. Neki će reći da se igralo preoštro, no o tome su računa vodili suci. Nisu imali laku zadaću, ali su je obavili onako kako su u danom trenutku vidjeli pojedine, za neke moguće i sporne situacije. Borbeno za svaku loptu od prve do posljednje sekunde bilo je s obje strane, na čemu igračima treba čestitati. Publika je na kraju utakmice, uz dugotrajni pljesak ispratila aktere s parketa.

Raskoš

Kakve su im nakane pokazali su Buzećani već na startu, budući da im je već prvi napad završio pogotkom. Domaćinima su pak prvu prednost donijeli Bošnjak i Didić poslije tri minute igre. Na "krilima" raspoloženog Pobrića gosti drže rezultatski priključak sve do osme minute kada su Umažani po prvi put preko Bošnjaka, V. Ravnića i Sinčića uspjeli ostvariti vodstvo od dva gola razlike (8:6). Odgovorio je snažnim udarcima Burzić koji je nemilice tresao mrežu domaćina. Na scenu stupa domaći golman Marin Sorić koji brani sedmerac Saviću, a nedugo zatim i dva zicera Šćulcu i Saviću. Na drugoj stani i Pobrić je zaustavio sedmerac Severa, tako da je "prva četvrtina" završila s minimalnih 6:5 u korist domaćina. Potpomognuti novim, izvrsnim obranama Sorića, "žuto-plavi" ponovno imaju dva gola "viška", a da nisu odmaknuli još dalje, gosti imaju zahvaliti odličnom Pobriću. Imaju i domaćini svoga junaka u Marinu Soriću koji pokazuje svu raskoš svog vratarskog potencijala, pomažući suigračima da održe prednost od već uobičajenih dva gola (10:8) iz 28. minute. No ista se istopila do posljednjih trenutaka prve dionice, točnije devet sekundi prije odlaska na odmor. Domaćini su uzeli minut predaha za dogovor i Petričević pogađa za 11:10, dvije sekunde prije nego se oglasila sirena za odmor. Da će to biti večer vratara, tome su u prilog govorile i brojke. Do poluvremena je Sorić imao 11, a Pobrić 7 obrana, te svaki od njih po jedan obranjeni sedmerac.

Pozivnica

Dobrih osama minuta su gosti u nastavku uspijevali držati rezultat pod kontrolom (13:13), a onda je krenula umaška serija. Pogocima Severa i Petričevića su po prvi put u 42. minuti povisili svoje vodstvo na tri gola - 16:13, uz vratarski prilog Sorića. Pet minuta kasnije čak je 18:14, u čemu je značajan udio ponovno imao umaški čuvar mreže. Novu neizvjesnost za suparnika i domaće navijače priredila je momčad Marija Sirotića (18:17) šest minuta prije kraja ove nadasve "tvrde" utakmice. Pogodak s desnog krila Arijana Udovičića (57') je donio njegov momčadi potreban mir, za mirniju završnicu i privođenje susreta k novom uspjehu.

Značajan korak ka cilju – ligi za prvaka Umažani su načinili. Za novi istarski derbi umaški rukometaši su svojim navijačima uputili najljepšu pozivnicu za naredno iskušenje u Poreču, gdje će se ogledati porečki i umaški rukometaši. (Mijat GAVRAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter