Sopela s medunarodnim certifikatom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tajnik Hrvatske sekcije C.I.O.F.F.-a (Medunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicijske kulture) i organizator porecke Zlatne sopele Ante Cukrov vratio se zadovoljan sa skupštine ove medunarodne organizacije održane prošlog tjedna u tahicanskom gradu Papeeteu.

Kako je i najavio u nedavno objavljenom razgovoru u Glasu Istre, porecka medunarodna smotra folklora dobila je certifikat ove udruge, što je veliko priznanje organizatorima. A trebalo bi i otvoriti vrata buducim sponzorima Sopele

"Osim Sopele, certifikat je dobio i zagrebacki djecji festival i to su jedine dvije manifestacije u Hrvatskoj s tim priznanjem. Odluku je donijelo stotinjak okupljenih delegata iz 90 zemalja, što potvrduje da smo svih ovih godina Sopele bili unutar okvira koje je zadao C.I.O.F.F. Sad mogu reci da se isplatio uložen trud", kaže Cukrov, koji je Sopelu predložio za financiranje Evropskoj uniji u suradnji s Gradom i Ministarstvom kulture.



"Ne znam hoce li biti što od toga našeg zahtjeva, ali pripremajuci dokumentaciju došao sam do iznimno zanimljivih i slikovitih podataka: da svake godine festival vidi izmedu 50 i 60 tisuca ljudi, a da se na svakom festivalu izvede izmedu 500 i 700 programa. Sljedece godine bit ce ih 750", kaže Cukrov.

Moto Zlatne sopele 2011. je "Dijalog tradicijskih kultura jadranskog i jonskog prostora", a kao i svake godine predvidena su gostovanja skupina iz tri šira kruga - mediteranskog, evropskog i svjetskog, a u potonji je, naravno, ukljucena i skupina s Tahitija.


Podijeli: Facebook Twiter