Sopci i cantaduori za Dan opcine Cerovlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak, na Dan antifašisticke borbe, koji je ujedno Dan opcine Cerovlje, u središtu opcine održan je bogati sportski i kulturni program.

U vecernjem programu na mjesnom trgu u sklopu manifestacije Sopci i kantaduori opcine Cerovlje nastupilo je tridesetak lokalnih, medu kojima mnogo mladih glazbenika koji njeguju tradicijsku glazbu ovog dijela Istre temeljenu na bajsu, harmonici i puhacim instrumentima.

Susret su otvorile popularne Cerovljanske mažoretkinje, a najmladi svirac na smotri bio je sedmogodišnji Jure Brajuha na klavirki koji je nastupio sa svojom devetogodišnjom sestrom Vanesom, koja je svirala na frajtonerici. Kako se približavala noc tako se mjesni trg dupkom popunio, pa su popularni Koktelsi imali za koga svirati do dugo u noc.

U 9 sati krenuo je u Cerovlju i Pazinskim Novakima cjelodnevni bocarski turnir u kojem je sudjelovalo deset ekipa iz svih mjesnih odbora opcine. U konacnici su slavili bocari iz Oslica (Krivicic, T. Grozic, K. Grozic) koji su u finalnom susretu bili bolji od ekipe Cerovlje I. (Matijašic, Flegar, Lušetic). Treca je bila ekipa Cerovlje II. (Anzur, Stranic, Drndic) koja je u borbi za "broncu" svladala novacansku ekipu Buffet Lori (Šestan Flegar, Šestan).

U poslijepodnevnim satima održao se malonogometni turnir na kojem je slavila ekipa Cerovlja koja je u finalu svladala Grimaldu. U utakmici za trece mjesto Pazinski Novaki pobijedili su Gologoricu, a na turniru su se još natjecale ekipe iz Boruta i Paza.

Pažnju posjetitelja privukli su kršni konopaši koji su drugi put gostovali u Cerovlju. Zanimljivo je bilo tijekom dana pratiti utakmicu u daljinskom jahanju koju su organizirali pazinski Konjicki klub Soko i Opcina Cerovlje, a tijekom subote je u Sidretima održan i turnir u gadanju glinenih golubova. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter