Songkillersi i Nikola Marjanović na Kaštelu

Songkillers (Danilo MEMEDOVIĆ)
Songkillers (Danilo MEMEDOVIĆ)

U organizaciji Rock caffea večeras u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu počinju koncerti koji će se održavati do rujna, a sezonu otvaraju Songkillersi i Nikola Marjanović u 21.30. Koncert je besplatan i poklon je marketa Grga.

Večeras na Kaštelu publiku očekuju hitovi poput "Bit ćeš uvijek dio mene", "Dao sam ti sve", "Egoist", "Još se ne dam", "Ljetna kiša", "Malo toga ostaje", "Medena", "Mislima", "Ne znam gdje sam", "Nema vremena", "Ni'ko kao ti", "Sreća", "Sve si uzela", "Tako volim što te znam", "Ti i ja", "Dio mene"“ i drugi. Singlom "Dio mene" Songkillersi su u suradnji s Marjanovićem pokazali zašto su kultni dio zagrebačke glazbene scene. Brzo nakon objavljivanja pjesma je zauzela vodeća mjesta na domaćim top listama. Nakon koncerta zabava se nastavlja na službenom after partyju u Rock caffeu.

Nikola Marjanović trio nastupa u Rock caffeu u subotu u 22 sata. Nikolin djed Marjan Marjanović Moša bio je osnivač The Devilsa, prvog profesionalnog jazz sastava u bivšoj Jugoslaviji, a otac Hrvoje Marjanović-Harma zaslužan je za procvat nekoć legendarnog kluba Kulušić u Zagrebu te osnivač Plave Trave Zaborava i Tabasco Banda. Nikola Marjanović poznat je kao član benda Sane koji je prošao turbulentan i trnovit put, raspadao se i sastavljao, često mijenjao postavu, promijenio čak i ime u Sun, bio praktički potpisao ugovor s Warner Brosom u Njemačkoj, te između ostalog odveo Nikolu u bijeli svijet gdje je devet mjeseci živio i radio u New Yorku te šest mjeseci u Londonu. Sane prestaje djelovat 2014. nakon čega se Nikola odlučuje za solo karijeru, što ga je dovelo u X Factor Adria. Već četiri godine radi kao "the voice" za Nickelodeon Hrvatska, redovito sinkronizira crtane filmove te ima više od tisuću sati snimljenog materijala, dobitnik je Porina u kategoriji Nada godine s Radio Luxemburgom 2012., a 2014. nominiran je za vokalnu suradnju sa Songkillersima za pjesmu "Dio Mene". Davor Gobac, Lea Dekleva, Goran Bare i Plaćenici, Edo Maajka, Plava Trava Zaborava, Massimo Savić, Songkillers, Andy Gill, Oliver Dragojević, Fil Tilen, Adam Zemsta, Gloft, Marijan Brkić-Brk, Lana Jurčević, Luka Nižetić, Mario Petreković, Plesni Ansambl Kelkope imena su s kojima je surađivao, a predstavu "Mačak Džingiskan i Miki Trasi" s Tonyjem Cetinskim odigrao je više od 100 puta. (M. RADIĆ)

Koncerti na Kaštelu u organizaciji Rock caffea

24. lipnja - Songkillers i Nikola Marjanović

7. srpnja - Arsenal

8. srpnja - Crvena jabuka

23. srpnja - Marijan Ban i Diktatori

28. srpnja - Antitodor - proslava 20 godina

14. kolovoza - Josipa Lisac

9. rujna - Jura Stublić i grupa Film


Podijeli: Facebook Twiter