Sondin katalog za Guinnessa

Dizajnerski tim Sonda i katalog 'Neodoljiva Hrvatska' u Ninu
Dizajnerski tim Sonda i katalog 'Neodoljiva Hrvatska' u Ninu

Danas su u Ninu predstavljeni naslovnica, kreativni tim i tiskara kataloga "Neodoljiva Hrvatska", koji će se najesen kandidirati za titulu najvećeg svjetskog kataloga u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Autorica projekata je Sunčana Matić a za kreativno rješenje omota kataloga zaslužan je tim mladih kreativaca iz Sonde iz Vižinade pod vodstvom Jelene Šimunović, Seana Poropata i  Anselma Tumpića. Na omotu kataloga umjesto klasičnih prizora prirodnih i povijesnih ljepota Hrvatske, nalazi se stilizirana šahovnica u čijim su poljima ispisana imena svih hrvatskih gradova i mjesta – njih više od sedam tisuća.

- Rješenje je minimalističko, ne odvlači pažnju od šarolikosti sadržaja unutar izdanja te posve ciljano ne potencira niti jedan sadržaj ili lokaciju nauštrb drugog, rekli su dizajneri iz Sonde koji su već ovjenčani brojnim stručnim nagradama, a prisutni su i na međunarodnom tržištu.

Katalog ima impresivne dimenzije: 170x130 centimetara, težak je više od 110 kilograma, ima više od 350 stranica i 800 četvornih metara papira, a iza njega stoji tim priznatih stručnjaka.

Ovime će se dostići desetak godina star svjetski rekord Njemačke. Katalogom se predstavljaju sve hrvatske vrijednosti - identitet, kultura, gospodarstvo, priroda, turizam, pojedinci, nacionalne manjine, sportski uspjesi i još mnogo toga. Tekstovi su opsežni, puni kvalitetnih podataka i služe, među ostalim, kao edukativno štivo a fotografije su vrhunske kvalitete te će projekt privući poslovne ljude, umirovljenike, turiste, turističke djelatnike, diplomate i investitore. (M. RADIĆ)

Dvogodišnji rad na katalogu
"Neodoljiva Hrvatska" rezultat je dvogodišnjeg rada te objedinjuje tridesetak stručnih autora i udruga. Među autorima tekstova su Roman Ozimec, Goranka Horjan, Ljiljana Ivetac i Davor Perović, Robert Baćac, Božo Skoko i Nives Rittig Beljak. Katalog sadržajno uključuje i pet udruga osoba s invaliditetom, Hrvatski olimpijski odbor, Paraolimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez, Matica hrvatskih iseljenika, UHPA i mnoge druge. Dizajn unutarnjih stranica kataloga potpisuje Alen Stojanac, mladi dizajner iz Zagreba te se, zahvaljujući suradnji sa Staroslavenskim institutom, u prijelomu našla i glagoljica. Tiskara Offset GTO d.o.o. je realizirala naslovnicu, a uskoro i cjelokupan katalog.


Podijeli: Facebook Twiter