Sondi zlato i srebro u Londonu


Kao jedini dobitnik iz Hrvatske, dizajnerski studio iz Vižinade Sonda dobitnik je dviju nagrada "London International Awards - LIA", jedna od najprestižnijih u svijetu dizajna, oglašavanja, digitela i tehnologija, utemeljene 1986. godine. Sondi su dodijeljeni dvije LIA nagrade za kolekciju vina Piquentum - u kategoriji dizajna pakiranja vina (zlato) i kategoriji grafički dizajn (srebro).

Žiriranje održano u Las Vegasu

Nakon desetodnevnog žiriranja održanog u Las Vegasu, članovi žirija odlučili su u Hrvatsku poslati dvije nagrade, obje za Sondinu kolekciju Piquentum. Predsjednik žirija za dizajn, Bobby C Martin, osnivački partner u The Original Champions of Design prokomentirao je: "Radovi su nas iznenadili, predstavljali su selekciju izvrsnosti, no u konačnici uspjeli smo odabrati uistinu najbolje!".

- Želim čestitati Studiu Sonda na osvajanju čak dviju LIA statua. 2017 je bila nevjerojatna godina s odličnim radovima i osvojiti LIA nagradu nije bio nimalo lak posao. Žiri je zbilja zahtjevan, radove smo pregledavali jedan po jedan, uvijek iznova, vraćali im se i na kraju sam sigurna da smo izabrali ono najbolje u 2017-oj, izjavila je Barbara Levy, predsjednica LIA nagrada.

Okosnica ideje za dizajn Piquentum Sv. Vital ambalaže, kako pojašnjavaju u Sondi, počiva na osvještavanju godine berbe istaknute na vinima, a koja nerijetko uslijed korištenja pesticida u vinogradu i balansiranja okusa u podrumu gubi svoj smisao, budući da okusi postaju konfekcijski i nepovezivi s realnim vremenskim uvjetima. Budući da Piquentum vina dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, njihove etikete žele biti ne samo dekorativne već i edukativne.

Narudžbe u porastu

Usporedi li se prodajna godinu 2016/17. s onom 2015/16., narudžbe za sva Piquentum vina porasle su, kažu u Sondi, za 70 posto na postojećim stranim tržištima (Italija, SAD, Austrija, Francuska), te je ostvarena suradnja s novim tržištima - britanskim, švicarskim, švedskim, nizozemskim, japanskim… Kolekcija Sv Vital 12/13/14, kao i druga Piquentum vina iz tih godišta su rasprodani. Etiketa je dosad dobila deset domaćih i međunarodnih nagrada te je ostvarila značajnu medijsku popraćenost.

Inače, vlasnik, direktor i glavni enolog buzetske vinarije Piquentum, Dimitri Brečević, vinarske je škole izučio u Francuskoj, a praktična vinarska znanja stjecao je u vinarijama Burgundije i Bordeauxa, a zatim i Novog Zelanda i Australije. (Z. ANGELESKI)

 


Podijeli: Facebook Twiter