Sondi u Londonu dodijeljena nagrada Eurobest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na festivalu europske kreativnosti Eurobest u Londonu, jučer je studiju Sonda iz Vižinade dodijeljena Eurobest Silver nagrada u kategoriji dizajna, za Piquentum kolekciju, projekt o vinu kroz koje govori priroda.

Pristigle radove, a bilo je prijavljeno oko 5.000 radova iz 50 zemalja, žirirali su najutjecajniji kreativni lideri Europe.

"Odabrani radovi postavljaju standarde kreativnosti u čitavoj industriji”, kažu u Eurobestu, koji djeluje i nagrađuje još od 1988 godine. Ove su godine za Sondu glasali Chris Moody (Wolff Olins UK), Cristina Vicedo Alvarez (FutureBrand Spain), Eric Leurquin (BBDO Belgium), Johanne Bruun Rasmussen (Hello Monday Denmark), Katrin Oeding (Studio Oeding Germany), Peter Herrmann (Garbergs_Project Sweden) i Sonja Konig (W&Cie France).

Okosnica ideje za dizajn Piquentum ambalaže počiva na osvještavanju godine berbe istaknute na vinima, a koja nerijetko uslijed korištenja pesticida u vinogradu i balansiranja okusa u podrumu gubi svoj smisao, budući da okusi postaju konfekcijski i nepovezivi s realnim vremenskim uvjetima. Budući da Piquentum vina dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, njihove etikete žele biti ne samo dekorativne već i edukativne. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter