Sonda osmislila vizualni identitet izložbe u Parizu


U Villi Savoye u Poissyju kod Pariza, jednom od najznačajnijih doprinosa moderne arhitekture 20. stoljeća slavnog Le Corbusiera, do 29. lipnja održava se izložba "The light hours" londonskog suvremenog umjetnika Haroona Mirze, za koju su vizualni identite osmislili su porečki dizajneri iz Sonde, izvijestio je danas taj dizajnerski studio.

Za projekt koji integrira arhitekturu vile i viziju tog suvremenog umjetnika Sondu je angažirao francuski Laboratorij za suvremenu umjetnost Grupe Bel: Lab Bel, koji je u suradnji s Centrom za nacionalne spomenike organizirao izložbu.

Prema viziji hrvatskog studija vizualni identitet objedinjuje grafički element solarnih panela kao okosnice umjetnikova rada, s arhitekturom zgrade kao ključnim čimbenikom instalacije. Izložba je zamišljena kao dijalog te vrijedne arhitekture i suvremene umjetnosti, a s obzirom da je svjetlost jedan od važnih elemenata dizajna kuće, umjetnik postavlja instalaciju sastavljenu od solarnih panela koji upijajući svjetlost generiraju različite zvukove.

Kuratorica izložbe i umjetnička direktorica Lab Bela, Silvia Guerra rekla je na otvorenju da je Sondino kreativno rješenje "ključan faktor vizualne prezentacije izložbe te na iznimno inteligentan način izražava vezu između arhitekure i suvremene umjetnosti, što je bila i osnovna namjera izložbe". Osobito je pohvalila njihovu kreativnost koja je pogodila samu srž izložbe, napomenuvši da je to tek početak suradnje sa Sondom koja se već nastavlja radom na katalogu izložbe, te na ostalim projektima s područja umjetnosti i dizajna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter