Sony priprema televizor buducnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodaja TV uredaja pada. Vrijeme je za nešto novo. Sony se sprema izbaciti platformu za koju vjeruje da se može nositi i s Appleom.

Svi ocekuju da ce televiziju buducnosti osmisliti Apple. No, to nije pokolebalo ekipu u Sonyju i njihovog šefa Howarda Stringera, koji i sami rade na novom, drukcijem TV-u, piše Bgr.com.

Stringer je uvjeren da ne mogu nastaviti prodavati televizijske uredaje kao dosad - svaki im donosi gubitak, tvrdi.

Ne sumnja da je Steve Jobs namjeravao dizajnirati potpuno novu vrstu televizije, ali smatra da ce proci puno vremena dok se gledatelji ne prebace na nešto drugo.

Vec se neko vrijeme prica kako ce Apple koristiti svoju tehnologiju za prepoznavanje govora Siri za upravljanje novim TV-om.

Što Sony sprema? Stringer nije otkrio pojedinosti, ali je rekao da je spreman prihvatiti bilo koji izazov tvrtke iz Cupertina.

"Zadnjih pet godina gradio sam platformu s kojom bih se mogao natjecati sa Steveom Jobsom", pohvalio se. "Sad je završena i spremamo se pokrenuti je."

Sony je nedavno objavio gubitke u poslovanju cetvrti kvartal zaredom te priznao pad u prodaji televizora na tromjesecnoj razini.


Podijeli: Facebook Twiter