Sony opet napadnut, hakeri priznali kradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina hakera objavila je u cetvrtak da je ukrala više od milijun lozinki i drugih identifikacijskih podataka s internetske adrese SonyPictures.com, nekoliko tjedana nakon slicnih napada na tog japanskog elektronskog diva. Odgovornost je preuzela skupina "Lulz Security" koja ima racun na twitteru @LulzSec.

"Nedavno smo ušli na site SonyPictures.com i ukrali više od milijun osobnih podataka korisnika, medu njima lozinke, identifikacijske podatke za elektronsku poštu, adrese, datume rodenja", objavili su.

Sredinom travnja Sony je bio žrtva vjerojatno najvecih napada u povijesti interneta i morao je zatvoriti PlayStation Network i druge usluge tijekom gotovo mjesec dana.

Novi udar dogodio se 24 sata nakon što je Sony objavio da ce PlayStation Network biti potpuno vracen u uporabu za Sjedinjene Države i Europu te je ustvrdio da je pojacao sigurnosni sustav. Takve tvrdnje hakeri su željeli opovrgnuti.

"Zbog cega toliko vjerujete kompaniji koja si dopušta biti otvorena za tako jednostavne napade?", napisali su clanovi Lulz Security. Tvrde da su pristupili svim podacima samo jednom operacijom i zakljucuju da je Sony svojim nemarom "sam to tražio", piše BBC.


Podijeli: Facebook Twiter