Šoljan razmišlja o HTZ-u, a Gobin zanima samo Uniline

Sanja Gobin (D. ŠTIFANIĆ)
Sanja Gobin (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon smjene Meri Matešić s čelne pozicije u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) raspisuje se natječaj za novog direktora ili direktoricu nacionalne turističke organizacije. Već se neko vrijeme špekulira tko bi Matešić mogao zamijeniti na ovoj poziciji.

Zasad se spominje nekoliko imena - bivša direktorica T-Coma te izvršna direktorica fonda Jupiter Adria Ivana Šoljan, direktorica turizma i članica uprave u pulskoj turističkoj agenciji Uniline Sandra Gobin, direktorica zagorskih Termi Tuhelj Ivana Kolar te zamjenik ministra turizma Davor Ižaković.

Ipak, medije je najviše zagolicalo ime Ivane Šoljan koja je turističkoj javnosti poznata kao zastupnica tvrtke Hotel Rovinj - novi hotel u staroj jezgri Rovinja. Šoljan je i članica nadzornog odbora zagrebačke tvrtke Proficio koja je kupila atraktivnu fažansku vilu San Lorenzo. Svakako su u Istri bili najintrigantniji projekti vezani uz fond Jupiter Adria koji se prvenstveno bavi ulaganjem u velike turističke projekte.

- Ne znam još hoću li se javiti na taj natječaj. Prva vijest o tome mi je bila iz novina. Kada izađe natječaj, onda ću razmisliti, kazala nam je kratko Šoljan.

Druga kandidatkinja iz Istre Sandra Gobin, koja je lani od Hrvatske turističke zajednice dobila priznanje Čovjek - ključ uspjeha u turizmu u kategoriji organizatora putovanja, kaže da je čula da se spominje njeno ime u kontekstu ovog natječaja.

- Čula sam i ja za to, ali ne planiram se javiti na taj natječaj jer nisam zainteresirana za tu poziciju, tvrdi nam Gobin koja u Unilineu radi od 1994. godine. Tada je ova agencija imala četiri djelatnika, da bi danas izrasla u regionalnog organizatora putovanja s njih dvjestotinjak. Od dvije tisuće putnika s bližih tržišta poput Češke, Poljske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, danas je došla na više od 300 tisuća putnika iz cijelog svijeta, pa čak i daleke Kine, Indije, Japana i Koreje. 

Nažalost, komentar od direktorice zagorskih Termi Tuhelj i predsjednice nadzornog odbora HTZ-a nismo dobili, a iz turističkih krugova saznajemo da je nekad bila zainteresirana za tu poziciju, ali više da nije. Moguće javljanje na natječaj nije nam potvrdio niti jedini potencijali muški kandidat na ovo mjesto prema pisanju medija - Ižaković, aktualni pomoćnik ministra turizma zadužen za sustav turističkih zajednica i upravljanje turističkom destinacijom. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter