Šola tvrdi da nije izvlačio novac iz Karlovačke banke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, koji je noćas uhićen na povratku u Hrvatsku zbog sumnje da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke, jutros je doveden na ispitivanje u USKOK.

Kako doznajemo, Šola je porekao inkriminacije koje mu se stavljaju na teret.

Šolu su u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici automobilom doveli policijski istražitelji nešto prije 9 sati, a nedugo zatim u zgradu su ušli i njegovi odvjetnici.

Jedan od njegovih braniteja, Ante Madunić, Hini je potvrdio da je Šola uhićen na graničnom prijelazu, čim je u Hrvatsku automobilom došao iz Makedonije gdje je bio na rukometnoj utakmici.

Madunić očekuje da će Šola, zajedno s ranije ispitanim članovima svoje obitelji i drugim osumnjičenim poslijepodne biti odveden na zagrebački Županijski sud gdje će se odlučivati o njihovu zadržavanju u istražnom zatvoru.

Zbog prelijevanja novca iz Karlovačke banke u privatne tvrtke jučer je uhićena Šolina majka Marija, u poslovnim krugovima poznata kao direktorica i stečajna upraviteljica više tvrtki te njegova dva brata Petar i Tomislav. Uz njih, kao dioničare Karlovačke banke, uhićene su još četiri osobe koje je prvoosumnjičena Marija Šola navodno povezala radi pribavljanja značajne dobiti.

U službenom USKOK-ovom priopćenju stoji da su osumnjičeni kao dioničari i odgovorne osobe novcem Karlovačke banke financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali.

Na taj su način, navode u USKOK-u, počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima su banku oštetili za najmanje 37,5 milijuna kuna, i još jednu tvrtku za 46,9 milijuna kuna. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/Novi list; Hina)


Podijeli: Facebook Twiter