Sokne, dokoljenke, tajice - birajte!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedva cekamo tople dane da bismo mogli nositi što manje krpica. Sada kad smo konacno stavile u zapecak cizme i obule cipele, pa cak i ako nosimo hlace, ispod nogavica vire carape. Stoga treba voditi racuna o njihovoj boji, debljini, teksturi i dužini. Pogrešno odabrana carapa može predstavljati pravi modni debakl, dok ce ona prava dati završni touch vašoj odjevnoj kombinaciji i cak ju uciniti doista posebnom.



Nekih se carapa nikada ne odricemo, to su one tanke boje noge (ako ste punašnije one skroz svijetle nisu za vas jer ce noga izgledati još šira) i crne. No, osim te dvije krajnosti postoji još mnogo zanimljivih primjeraka.



Carape bez stopala su ne samo moderne, vec i vrlo zgodne za slaganje kombinacija, no treba pripaziti i na godine. Sasvim mlade cure mogu ih tako spojiti s ultrakratkim hlacicama od trapera, širom šarenom suknjicom koja jedva prelazi bedro ili majicom-tunikom. Onima koje imaju poneku godinu više bolje ce pristajati neka mirnija kombinacija, primjerice s haljinom iznad koljena. Fora su i capri tajice koje imitiraju traperice ili one cipkaste u raznim bojama, recimo u svim nijansama plave ili ljubicaste.



Bez cipke i mreže brojne dame ne mogu ni zamisliti carape, a samostojece su pritom vrlo seksepilne. Carape na tockice ili na pruge raznih širina i oblika vec se mogu smatrati klasikom. Cesto imaju i crnu crtu (kao nekada), volancice ili tek neki uzorak na stražnjoj strani, s vanjske strane ili samo na dijelu do koljena.



Bez dokoljenki i sokni ne možemo. Ne nose se samo ispod hlaca, vec i uz suknje i haljine kao hommage 80-im godinama. Sokne i balerinke su baš fora, a forsira se i nošenje sokni na štiklu (cak i onih pamucnih), pa tko voli nek' izvoli. Dokoljenke su najcešce od lagane cipke pa djeluju vrlo prozracno, gotovo paucinasto i nadasve romanticno. Nešto su agresivnije one mrežaste jarkih boja. U proljece i ljeto nose se šarene carape ili one s cvjetnim uzorcima, bile to sokne, dokoljenke, tajice ili hulahupke.



Ima i onih ludih dodataka za noge koje teško da bismo uopce mogli nazvati carapama (mogu se naci i kod nas). Nose se za foru i štos, vrlo su upadljive te su ukras obuce. Najcešce su to samo komadici cipke koji obavijaju nogu i oko stopala ih drže tek trakice te uglavnom nemaju prste.


Podijeli: Facebook Twiter