Šok u Barceloni: Trener Vilanova mora otići!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trener Barcelone Tito Vilanova sprema se otići s klupe kluba nakon što mu se vratio rak na parotidnoj žlijezdi, jednoj od najvećih žlijezda slinovnica.

Klupu je preuzeo ove sezone nakon ostavke Pepa Guardiole. Već je imao operaciju istog tumora, koji mu je uklonjen prošlog studenog. Nažalost, tumor se vratio i bit će mu potreban dodatni liječnički tretman.

Zbog ovih je događaja odgođena današnja konferencija za novinare, kao i božićna zabava za zaposlenike. U Barceloni su objavili da ne planiraju promjene trenera sve dok Vilanova ne porazgovara s igračima tijekom aktualnog popodneva. Ipak, kako stvari stoje, promjena se čini neminovnom.

Podsjetimo, Barcelona je ove sezone pod vodstvom Vilanove ostvarila 16 pobjeda u 17 utakmica Primere, uz tek jedan remi, onaj s Real Madridom kod kuće. Katalonska momčad s lakoćom se plasirala i u osminu finala Lige prvaka, a odlično igra i u Kupu kralja. Vilanova je fantastično vodio klub i ako bude morao napustiti klupu bit će to ozbiljan udarac za Barcelonu uoči ključnog zimsko-proljetnog dijela sezone.

Prema prvim nagađanjima svjetskih medija, Vilanovu će do kraja sezone zamijeniti netko tko već ima iskustva u vođenju katalonskog kluba. Pep Guardiola, s kojim je Barca osvojila sve što se može osvojiti, prvi je favorit za preuzimanje kluba. (I. I./V. R./Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter