Sok mljecike lijeci rak kože

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biljke koje rastu u vrtovima pomažu pri lijecenju raka kože, tvrde znanstvenici u novom istraživanju. Sok biljke mljecike može uništiti odredene tipove stanica raka cim se pojave na koži.

Mljecika obicno raste pokraj manje prometnih cesta i šuma, pozitivno djeluje na suzbijanje raka kože, a carobni sastojak se nalazi u soku te biljke koji uništava stanice raka kože.

Stoljecima se koristi kao narodni lijek za astmu, bradavice te nekoliko oblika raka. No, po prvi put tim znanstvenika iz Australije došao je do znanstveno dokazane cinjenice da je sok iz biljke Euphorbia peplus, odnosno vrtne mljecike, ljekovit.

Istraživanje je provedeno na 36 pacijenata, s ukupno 48 mjesta na koži pogodenih tom bolešcu, kojima klasicna medicina nije mogla pomoci te im je nekoliko dana zaredom koža premazivana sokom iz biljke. Kako tvrde znanstvenici, prvi rezultati su bili impresivni te je cak 41 mjesto zahvaceno rakom nestalo.

Osim izljecenja, kako tvrde znanstvenici, i koža oboljelih pacijenata je ostala neoštecena i zdrava. Britanski strucnjaci ipak tvrde da se cijelo istraživanje mora ispitati te ne preporucuju ljudima da to pokušavaju sami kod kuce je sok iz biljke može biti štetan za oci i ne smije se stavljati u usta.

Kimberley Carter, clanica britanskog dermatološkog udruženja, tvrdi: "Testirana skupina je bila vrlo mala, stoga ce biti vrlo zanimljivo vidjeti kako ce se situacija dalje razvijati i što cemo još otkriti o soku i biljke mljecike."


Podijeli: Facebook Twiter