Softić: Dijana Čuljak bila je mozak izvlačenja novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji producent i direktor Media spota Edvin Softić posvjedočio je danas da je bivša HTV-ova novinarka Dijana Čuljak bila "mozak" akcije izvlačenja milijuna iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot u vlasništvu bivšeg supruga.

Za njenog bivšeg muža Vladimira Šelebaja koji je glavni optuženik u ovom slučaju Softić je kazao da "nije mogao ni na WC" bez dopuštenja Dijane Čuljak za koju je rekao da su je svi suradnici zvali šeficom.

Posvjedočio je i da je zajedno s vlasnikom tvrtke Digitel Aljošom Roksandićem u ljeto 2007. Dijana Čuljak osnovala tajnu tvrtku sa sjedištem u Lihtenštajnu nakon što su ona i Šelebaj za 450.000 eura prodali Roksandiću svoje producentske tvrtke.

Softić je ispričao da je Dijana Čuljak radila troškovnike i određivala honorare za sudionike u emisijama te čak sudjelovala u televizijskoj montaži i određivala honorarce s HRT-a koji bi radili u "fušu".

Osim Šelebaja, Dijane Čuljak i Maria Cikača, koji se nagodio prije suđenja, tužiteljstvo tvrdi da su u izvlačenju novca preko fiktivnih računa sudjelovali Vlado Bućan, Igor Šumaković i Tonček Mandić.

Čuljak, koja je s HRT-a otišla u sjeni prozivki za sukob interesa, posljednja je uključena u optužnicu u veljači prošle godine. Tada je optužena i za sprječavanje dokazivanja jer je od jednog svjedoka navodno tražila da svjedoči u njezinu korist, zbog čega je bila u istražnom zatvoru.

Ukupnu ilegalnu zaradu u ovom slučaju tužiteljstvo procjenjuje na 24 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter