Šofer naplatio kartu pa zbog psića izbacio putnicu

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

"Iz autobusa Pulaprometa na stanici na Verudi kod Pošte izbacio me šofer jer sam u velikoj ručnoj torbi nosila malenog psića. Svemu je kumovala jedna gospođa koja je bila ispred mene i koja je šapnula vozaču "pazi, ova ima breka u borši ". Vozač je prvo čekao da ukucam kartu, a onda me izbacio iz busa. Tražila sam ga da mi vrati novac za koju nisam dobila ni račun no nije htio, rekavši samo "to je vaš rizik ", prepričala nam je Puljanka Vesna Brnabić svoje neugodno iskustvo koje je doživjela s šoferom gradskog autobusa.

U Pulaprometu začuđeni

Naglasila je da je sa svojom malom tibetanskom španijelkom Asi, koja jedva teži 3,5 kilograma željela ući u autobus kako bi se odvezla do veterinara budući je kujica bila bolesna. Psa je nosila u velikoj ručnoj torbi iz koje se tek nazirala glavica malene Asi. Nakon što joj je vozač zatvorio vrata, odmah se uputila u Pulapromet gdje su joj, kaže, potvrdili da je sa svojim psićem mogla u autobus. U Pulaprometu su kaže ostali začuđeni jer odluka o malim životinjama postoji.

- Isprintali su mi odluku o prijevozu kućnih pasa i mačaka u ambalaži veličine ručne prtljage, što znači da je njihov vozač zapravo prekršio odluku vlastite firme. U odluci, koja je zapravo preporuka za prijevoz životinja u vozilima Pulaprometa, između ostalog piše da se dozvoljava prijevoz kućne peradi, mačaka i pasa u posebnoj ambalaži veličine kućne prtljage. Pitam se kako bi građani koji nemaju automobil poput mene i još su k tome u penziji po ovim vrućinama trebali svoje ljubimce voditi kod veterinara? Ako se šoferi ovako ponašaju prema domaćim ljudima pitam se kako se tek odnose prema stranim gostima, kazala je Brnabić.

Smatra da bi bilo pametnije da Pulapromet čak i uvede neku simboličnu cijenu za naplatu karte kućnim ljubimcima kako vlasnici pasa ne bi trebali strepiti na kojeg će šofera ili kontrolora nabasati, dodajući da čak i pojedine aviokompanije primaju pse.

- Primjerice, za male pse u ručnoj prtljagi koju držite na krilu, neke kompaniju naplaćuju 20 eura ovisno o destinaciji, a psi preko 10 kilograma su smješteni u posebnim boxevima i plaća se više, kaže Brnabić, dodajući da je odlučila reagirati jer želi da se Pulapromet pridržava vlastitih pravila.

Očitovanje nakon pregleda snimke

Svoju je priču podijelila i na društvenim mrežama gdje se ubrzo otvorila rasprava. Među komentarima mogu se pronaći različita iskustva, neka čak i bizarna. Tako se, primjerice, u jednom komentaru navodi kako šofer nije dozvolio ulazak putnici u autobus koja u rukama držala bas gitaru jer bi time mogla nekoga ozlijediti.

Što na sve kažu u Pulaprometu pitali smo direktora Igora Škatara. Potvrdio nam je da će se moći očitovati tek kada pregledaju snimke nadzornih kamera. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter