Sofa hrvatskih dizajnera oduševila svijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sofa Revolve, s kojom je zagrebacki Kvadra Design pocetkom ove godine privukao veliku pozornost na medunarodnom sajmu namještaja Imm cologne u Kölnu, osvojila je jednu od najvažnijih svjetskih dizajnerskih nagrada - Red Dot Award, i to u kategoriji produkt dizajna!

U opakoj konkurenciji od 4.515 proizvoda, sofa Revolve zadobila je naklonost strucnog žirija u kojemu je bilo cak 30 vodecih strucnjaka za dizajn.

Ovime je Kvadra Design postala prva tvrtka iz hrvatske industrije namještaja koja je osvojila ovu prestižnu nagradu, a proslavljeni Revolve djelo je domaceg dizajnerskog tima Numen/ForUse+Bratovic&Borovnjak.



Inovativnost sofe Revolve sadržana je u formi koja prati funkciju jednostavne transformacije za 180 stupnjeva iz sofe za sjedenje u ležaj za spavanje, medu ostalim zahvaljujuci i punjenju koje je jednako onome kao u samostojecim madracima.

Revolve je u cijelosti presvucen tkaninom, kao i sam mehanizam za rotaciju, cija se pozicija sugerira kožnom ruckom na naslonu. Dinamican oblik i dvostruka funkcija, sofu cini prikladnom ne samo za uredenje doma, vec i poslovnih prostora, ali i vikendica.

Svecana dodjela nagrada Red Dot održat ce se u Essenu, 02. srpnja 2012. godine u znamenitom kazalištu Aalto, dok ce se dan poslije otvoriti i izložba nagradenih proizvoda u Red Dot Design Museum, koji se nalazi u sklopu dizajn centra Nordrhein-Westfalen, organizatora citavog projekta.


Podijeli: Facebook Twiter