Socijalna zadruga za prodaju rabljene odjeće i obuće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na labinskom Pjacalu danas je otvorena Socijalna zadruga Humana Nova Istra, prvi sortirni centar i skladište u Istri. Otvorenju su se odazvali labinski gradonačelnik Valter Glavičić sa zamjenicom Federikom Mohorović Čekada, te direktor komunalnog poduzeća 1. maj Labin, Alen Golja, koji su poduprli ovaj društveno-poduzetnički poduhvat.

- Riječ je o socijalnoj zadruzi koja je osnovana 2017.godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom te osoba iz marginaliziranih socijalnih skupina u sektoru prikupljanja, sortiranja i prodaje rabljenog tekstila, tekstilne odjeće i obuće, upoznao je prisutne s projektom, upravitelj Marijan Galović. Iako je zapošljavanje pripadnika marginaliziranih skupina u Hrvatskoj, pa tako i u Istri, još u začecima, u centru tijekom 2018. godine planiraju zaposliti ukupno šest radnika, od čega četiri osobe s invaliditetom.

Radove na sanaciji i opremanju zgrade sortirnice i skladišta financirao je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 150 tisuća kuna. Pored spomenutih, u realizaciji projekta pomogle su brojne fizičke i privatne osobe s područja Labinštine i Istarske županije. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter