Swoboda: Kosor dobro radi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda komentirao je u srijedu u Bruxellesu glasine o mogucem povratku bivšeg premijera Ive Sanadera u Vladu, napomenuvši da premijerka Jadranka Kosor dobro radi i da ne vidi potrebe za promjenom.

- To je prije svega unutarnje pitanje. Želim ponoviti da je Sanader ucinio velik posao za zemlju, s njim sam vrlo dobro suradivao. Sada je tu nova premijerka, koja je cak odlucnija da uvede zemlju u EU i da se bori protiv korupcije, tako da osobno ne vidim potrebe za promjenom, rekao je Swoboda na novinarski upit da komentira medijske glasine o Sanaderovu povratku u Vladu, da bi izbjegao mogucu odgovornost za afere tijekom njegova mandata.

- Ljudi ce postaviti pitanje i u Hrvatskoj i u Europi zašto je odjednom nestao iz politike i zašto odjednom želi natrag. Ponavljam, to je unutarnje pitanje, imao sam dobre odnose s njim, sada pocinjem graditi dobre odnose s novom premijerkom. Mislim da stvari trebaju ici glatko, situacija je još krhka za postavljanje previše pitanja hrvatskim politicarima, rekao je Swoboda.

On ce u cetvrtak vanjskopolitickom odboru EP-a predstaviti nacrt izvješca o napretku Hrvatske, na temelju cega ce EP izglasovati pravnu neobvezatnu rezoluciju. Istaknuo je da ce izvješce biti još pozitivnije glede regionalne suradnje, buduci da su u srijedu premijeri dviju država potpisali arbitražni sporazum.

- Ja cu i zemljama clanicama reci da podupru Hrvatsku, da joj pomognu da nade te dokumente (topnicke dnevnike). Moje izvješce bit ce i poziv zemljama clanicama da podupru Hrvatsku u ispunjavanju kriterija potrebnih za clanstvo, kazao je Swoboda.


Podijeli: Facebook Twiter