'Snovi' Ane Lorencin i Sanje Rivic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predvorje kina Valli iducih ce mjesec dana one koji njime produ zacijelo zacarati bajkovitim prizorima iz ciklusa fotografija "Snovi" fotografkinje Ane Lorencin i visažistice Sanje Rivic.

Dok je Lorencin krenula od osnovne ideje i stala iza kamere, Rivic je s njom tu ideju razvila uredivši lijepe djevojke koje krase 16 fotografija. Kao modeli pozirali su im Tijana Cubrilo, Romana Loncarevic, Iva Vitasovic, Romana Boljun i Aleksandra Vukovic, dok su podršku svojim modnim kreacijama pružili Saša ?ukic Obradovic i Showroom Antonela, a asistent na snimanju bio je Borjan Radolovic. Posebna zahvala na pomoci ide Snježani Rivic.

- Nisu to samo snovi, nego i ideje, vizije, kako nam je objasnila autorica. Fotografije zbilja djeluju sanjivo, nestvarno, mogli bismo reci i prelijepo da bi bilo istinito, a snimane su u prirodi, na lokacijama u Istri, primjerice Marleri.

Rad na ciklusu ipak nije bio bajkovit poput fotografija. Pripremale su ga godinu dana i, kako Lorencin priznaje, bilo je vrlo iscrpljujuce: "Radili smo u vlastitom aranžmanu, bez sponzora, a pomogli su nam dobri ljudi. Imala sam jasnu ideju, ali realizacija je bila teška jer bismo za neke fotografije cekali da zapuše vjetar, dok je za druge uvjet bilo toplo vrijeme", ispricala nam je autorica koja, medutim, ne krije zadovoljstvo ucinjenim. (M. RADIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter