Snoopy dobio zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snoopy, psić koji je s ostalim likovima iz stripa "Peanuts" osvojio publiku diljem svijeta, dobio je svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu, nekoliko dana uoči premijere filma u kojem je glavna zvijezda. 

Najslavniji bigl na svijetu, kojega vole veliki i mali zbog njegovih razmišljanja i aforizama poput "alergičan sam na jutra", dobio je  2563. zvijezdu na Stazi slavnih, pored svoga 'oca', autora stripa Charlesa Schulza. Snoopy, koji je u ponedjeljak u prirodnoj veličini došao na svečanost, prvi se put pojavio u stripu 1950., a odnedavna je zvijezda filma "Snoopy i Peanuts", koji se od petka počinje prikazivati u Sjedinjenim Državama, a od 23. prosinca u drugim zemljama. Psić, koji sanja o tome da stekne svjetsku slavu, zapravo je "gorko-slatki" lik, rekao je Schulz koji je umro 2000.

Na Stazi slavnih Snoopy se pridružio drugim crtanim likovima kao što su, primjerice, Paško Patak, Mickey Mouse, Shrek, Simpsoni, Snjeguljica i drugi, ali i psima koji imaju svoju zvijezdu, kao što su Lassie i Rintintin. Stripovi o Charlieju Brownu, njegovoj družini i psu bili su objavljivani u 2.600 novina u 75 zemalja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter