Snoodirajmo se!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Modni su magovi odlucili osvježiti zimu necim novim, što je zapravo staro,  a rijec je zapravo o snoodu ili kapi i šalu u jednome.

Modna imena poput Missonija i Burbberyja, ali i domaca Arena trikotaža ispleli su vuneni asesoar inspiriran 80-tima i spasili sve zimogrozne cure koje žele izgledati dobro i kada zahladi. Rijec je o šalu, kapuljaci i kapici - sve u jednom - nekoj vrsti vunene tube, koju možete nositi oko vrata kao šal ili podici na glavu poput kapuljace. Prakticnost i ljepota ucinili su da je snood preko noci postao jednostavan i trendi modni dodatak. A prednost je višestruka. Osim što izgleda jako cool, i vrlo je prikladan i to posebice za zaboravne koji nikada ne znaju gdje su stavili šal ili kapu. Ovako su dobili dva u jednom - i kapu i šal.



Kada dosadi kao pokrivalo, snood može biti impresivni šal koji ne samo što grije, vec i jako dobro izgleda na haljini, jakni ili cak najobnicnijoj potkošulji. A kad  vam dosadi na vratu, snood je dovoljno spustiti na kukove i držati kao široki vuneni kaiš koji ujedno grije leda, a opet jako, jako dobro izgleda.

U stvaranju snooda može sudjelovati citava obitelj. Od tinejdžerice koja ima novi hobby pletenja kojim spaja ugodno s korisnim i to modno korisnim, pa sve do mame i bake koje ce zveckati iglama uz svoju omiljenu televizijsku seriju. U vrijeme globalne štednje, nije loše naglasiti da je snood jeftini modni dodatak koji košta koliko i klupko ili dva vune. A pobornice recikliranja mogu uvijek iskoristiti staru nenosivu majicu ili šal, rasplesti je i tu vunicu iskoristi za nešto novo, kao, eto, snood.



A kako je pletenina itekako u modi, tako je i snood napravljen od vune i to najcešce od finog kašmira ili mješavine s angora vunom. Pra-verzija snooda je francuska la cagoule, neka vrsta vunene krinke koja se nosila na slican nacin, ali nije bila ni izdaleka tako trendi.

Ljubiteljice modnih imena razveselit ce podatak da je Stella McCartney pocela polako uvoditi snood u svojoj zimskoj kolekciji za 09/10, a Marc Jacobs je, inspiriran srednjovjekovnom estetikom, takoder na pistu donio vunene kukuljice. Za kraj nešto najslade - snood nije samo za cure, mogu ga nositi i decki. Snood se vratio!


Podijeli: Facebook Twiter