Snowdenov otac spreman otputovati u Rusiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otac Edwarda Snowdena rekao je u srijedu da je spreman prihvatiti zahtjev FBI-ja da odleti u Moskvu i susretne se sa sinom, ali da prvo treba znati što sigurnosne službe od njega žele.

Lonnie Snowden rekao je za rusku televiziju Rusija 24 da je FBI sugerirao prije nekoliko tjedana da bi trebao otputovati u Moskvu i razgovarati sa sinom, bivšim konzultantom američkih obavještajnih službi koji je objavio da vlada SAD-a vodi program nadzora komunikacija u zemlji i inozemstvu.

Edward Snowden se nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke Šeremetjevo otkad je prije više od mjesec dana stigao iz Hong Konga. Njegov otac kaže da s njim nema nikakav izravan kontakt.

Snowden stariji također je savjetovao sinu da ostane u Rusiji, u kojoj je tražio privremeni azil.

- Ako želi provesti ostatak života u Rusiji, ja bih se složio. Ja nisam protiv toga, rekao je. "Da sam ja na njegovom mjestu, ostao bih u Rusiji i nadam se da će ga Rusija prihvatiti", dodao je.

Edward Snowden blokiran je od 23. lipnja na Šeremetjevu i zatražio je privremeni azil u Rusiji, dok Washington traži da bude izručen SAD-u gdje je osuđen za špijunažu.

Njegov otac volio bi da mu se sin vrati kući, ali smatra da neće imati pošteno suđenje u Sjedinjenim Državama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter