Snježno nevrijeme u Japanu: 2 mrtva, 89 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U snježnom nevremenu koje je u subotu zahvatilo velike dijelove Japana, među kojima i glavni grad Tokio, dvije su osobe poginule, 89 je ozlijeđeno, a stotine zrakoplova nisu mogle poletjeti iz japanskih zračnih luka.

Olujno nevrijeme praćeno snijegom i kišom koje se u noći na subotu sručilo na otok Kyushu, na jugozapadu Japana, u subotu se proširilo na najveći otok Honshu, od Hirošime do Tohokua, na sjeveroistoku, preko povijesnog Kyota, metropola Osake, Nagoye i Yokohame te prijestolnice Tokija. Državna televizija NHK izvijestila je da su u nesrećama povezanim sa snježnom olujom poginule dvije osobe, a ozlijeđeno je najmanje 89 ljudi, među kojima 17 teško.

U Tokiju je palo osam centimetara snijega, a meteorolozi predviđaju da će do nedjelje ujutro pasti 20 centimetara. Meteorološka služba je izdala upozorenje za obilan snijeg u prijestolnici, prvi put u zadnjih 13 godina. Usto upozorava na jak vjetar i visoke valove na obali Tihog oceana na istoku zemlje. Oko 3.400 kućanstava ostalo je bez električne energije u Tokiju i u okolici, izvijestila je tvrtka Tokyo Electric Power (Tepco).

Japanske zrakoplovne kompanije morale su otkazati barem 615 letova, prenosi NHK. Poremećen je i promet kopnom: željeznički promet shinkansenom (superbrzi vlak) obustavljen je na zapadu zemlje, a u središtu su zatvorene neke dionice autoceste. (Hina/AFP; foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter