Snježni kaos na istoku SAD-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snježna mećava uzrokovala je u petak kaos na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, izazvavši otkazivanje više od 2.300 letova i odgađanje njih 3.900, paralizu cestovnog prometa i zatvaranje škola i vladinih ureda, javlja Fox News.

S prvom zimskom olujom 2014. došle su i niske temperature, jaki vjetrovi od Mississippija do Atlantske obale i obilan snijeg u većem dijelu sjeveroistoka zemlje. Olujom je zahvaćeno 100 milijuna ljudi. Američke meteorološke službe najavljuju da će u petak temperature zbog pristizanja arktičke zračne mase biti znatno niže od uobičajenih u ovom dijelu godine, ponegdje i rekordno niskih -25.

U nekim dijelovima Massachusetsa palo je i do 60 centimetara snijega, a u najvećem gradu te savezne države Bostonu 36 centimetara. u Hartfordu je palo 25 cm snijega, a u Philadelphiji i Baltimoru 15 centimetara. Guverneri New Yorka i New Jerseyja proglasili su izvanredno stanje i zamolili stanovnike da zbog oluje ostanu u kućama.

U tim saveznim državama, ali i diljem američkog sjeveroistoka, zatvorene su škole i vladini uredi. Snježna oluja prvi je izazov za novog njujorškog gradonačelnika Billa de Blasija. U najvećem američkom gradu danas se očekuje desetak centimetara snijega. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter