Snježna kraljica: Shiffrin pobjednica u slalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada, 17-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup na Sljemenu, ona je do svoje druge pobjede u karijeri stigla s najboljim vremenom u obje vožnje.

Shiffrin je slavila s vremenom od 2:01.73 minute, što je čak 1.19 sekundi brže od drugoplasirane Šveđanke Fride Hansdotter, dok je treće mjesto zauzela Kanađanka Erin Mielzynski s 1.76 sekundi slabijim vremenom.

Vodeća skijašica u Svjetskom kupu Slovenka Tina Maze, koja je bila druga nakon prve vožnje, u drugoj je vožnji odustala.

Ovom pobjedom Shiffrin je preuzela vodstvo u redoslijedu slalomašica s 336 bodova, 24 više od druge Slovakinje Veronike Velez Zuzulove i 26 od treće Maze.

Šesnaestogodišnja Andrea Komšić je u svom prvom nastupu u Svjetskom kupu zauzela 48. mjesto u prvoj vožnji s 8.55 sekundi zaostatka za Shiffrin te je bila uspješnija od dviju skijašica koje su stigle do cilja, ali to nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju, dok druga hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije stigla do cilja. (Hina)

Lindsey Vonn se vraća u St. Antonu

Aktualna osvajačica Svjetskog kupa Amerikanka Lindsey Vonn vraća se skijanju idućeg tjedna u austrijskom St. Antonu gdje se 12. i 13. siječnja voze spust i superveleslalom.

Američka skijašica uzela je predah 16. prosinca nakon veleslaloma u Courchevelu.

Vonn se na predah odlučila da bi vratila izgubljenu snagu zbog problema sa želučanom virozom, međutim dio američkih medija navodi da možda ponovo ima problema s depresijom. Nedavno je u razgovoru za časopis People priznala da je nekoliko godina bolovala od depresije i još uvijek uzima antidepresive za borbu protiv simptoma.

S 57 pobjeda u Svjetskom kupu Vonn se približava rekordu od 62 pobjede u ženskom skijanju koju drži Austrijanka Annemarie Moser-Pröll.

Trenutno je šesta u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 725 bodova manje od vodeće Slovenke Tine Maze.


Podijeli: Facebook Twiter