Snježana Zovic i dalje koristi svoj stan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tragom šokantne price koja je jucer objavljena u jednim dnevnim novinama, da je samohrana majka Snježana Zovic s troje djece pet noci s njima prespavala na otvorenom, na starom groblju pored crkve svete Eufemije, jer ju je vlasnik, koji je prodao stan, izbacio, obratili smo se na više adresa. Od stanodavca ?anfranka Žikovica saznajemo da je o svemu saznao iz novina te da su optužbe neistinite.

- Prvi sam put o tome saznao danas iz dnevnih novina kada me je nazvao prijatelj. Prava je istina da smo se gospoda Zovic i ja dogovorili da mogu ostati u stanu do 20. srpnja. Uostalom, ona i danas koristi stan, a je li tih dana spavala vani ili u stanu, ja to ne znam. Stan i kupaonica su joj bili na raspolaganju. Gospoda Zovic je još u svibnju rekla da ce si pronaci novi stan jer ovaj doista nije adekvatan te da ce izaci 1. srpnja. Potom me je zamolila da ipak ostane do rujna, a onda je nedavno sama rekla da ce stan napustiti 20. srpnja. Mojoj je supruzi, koja ju je htjela pitati cemu sve to, danas rekla neka izade iz stana jer ga uredno placa, rekao nam je Žikovic.



Njegova supruga Ružica kaže da je stan mali za vecu obitelj i naglašava da ju nikada nisu izbacili, iako je imala primjedbe na njegovo održavanje.

U rovinjskom Centru za socijalnu skrb saznajemo da obitelj Zovic dobiva materijalnu pomoc u zakonskim okvirima i to iznosi oko 2.200 kuna mjesecno.

- Mi smo nakon poziva novinara odmah reagirali i nazvali obitelj Zovic. Oni su nam rekli da im je najmodavac otkazao stan na što smo ih mi upitali zašto se u interesu djece nama nisu obratili. Odgovorili su da to nisu ucinili jer su smatrali da im u rješavanju stambenog pitanja centar ne može pomoci, rekla je ravnateljica Eda Rajko.

Pojasnila je da u takvim slucajevima centar može pružati jednokratnu pomoc, odnosno iznaci smještaj za maloljetnike.
I od glasnogovornice Grada Marije Crnac Rocco saznajemo da obitelj vec tri godine ostvaruje sva prava iz socijalnog programa. Crnac kaže da ova obitelj dobiva 300 kuna mjesecno s obzirom na to da je u sustavu Centra za socijalnu skrb. Placaju im se i troškovi ogrjeva od preklani u iznosu od 950 kuna godišnje, a od konca 2003. dobivaju subvenciju za stanovanje od 84 kune mjesecno. Uz to, Grad je subvencionirao i boravak dvoje djece u djecjem vrticu, a sada u cijelosti pokriva troškove rucka u osnovnoj školi.

Neovisno o tome, obitelji je u posljednje tri godine pet puta dodijeljena jednokratna financijska pomoc u iznosu od tisucu kuna te jednom od 500 kuna, a primaju i pakete hrane od Crvenog križa za blagdane.

O svemu tome htjeli smo razgovarati i s gospodom Zovic koja je u prvom telefonskom razgovoru pristala na izjavu, no kasnije odbila komentirati rekavši da je slucaj vec dovoljno bio medijski eksponiran.


Podijeli: Facebook Twiter