Snježana Bratanović pobjednica "Fotografkinje 2017."

Nagrađene autorice - Snježana Bratanović (prva s lijeva)
Nagrađene autorice - Snježana Bratanović (prva s lijeva)

Osma fotografska izložba "Fotografkinje 2017." u povodu Međunarodnog dana žena otvorena je u riječkoj Galeriji Principij glazbenom uvertirom Mješovitog pjevačkog zbora Rijeka Sempre Allegro i prigodnim govorom predsjednika Fotokluba Rijeka Borislava Božića.
 
Cilj ovog natječaja je prikazati ženu kao autoricu, koja je ovoga puta stala iza objektiva i pokazala svoje impresije o svijetu. Ove godine sudjelovale su 123 autorice sa 693 fotografija pristigle iz cijele Hrvatske, Slovenije i Srbije. Tročlani ženski stručni žiri u sastavu Branka Arh, Sabrina Žigo i Marija Lazanja Dušević, najboljom 
autoricom proglasile su Puljanku Snježanu Bratanović s fotografijom "New Generation" koja uz promišljeno kadriranje i dramatično osvjetljenje iznosi temu "virtualizacije" novih generacija, odnosno upotrebu suvremenih medija, naslućujući pritom društveno otuđenje.
 
Druga nagrada dodijeljena je Nedi Rački za fotografiju "Rat i mir", dok je treća nagrada dodijeljena Sonji Županović za fotografiju "Život". Pohvaljeno je osam autorica, te za poticaj stvaralaštva pohvale dobivaju i četiri maloljetne sudionice. Izložba će biti otvorena do 14. ožujka. (V. B.)
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter