Snjegovići diljem Pazinštine, u Lazima visok 5 metara

Snješko od pet metara u selu Lazi kod Kaldira
Snješko od pet metara u selu Lazi kod Kaldira

Veliki snijeg koji je proteklog vikenda pao na širem području Istre ponukao je mnoge na Pazinštini da izrade snjegovića, pa čak i iglu ili da se upuste u bordanje na padinama zametenim snijegom.

Za mnoge je snijeg bio poticaj da nastave s netom okončanim pusnim slavljem, pa su snjegovići izgledom često više podsjećali na pusta nego na standardnog snješka.

Najveći trud su iskazali vrijedni mještani sela Lazi pored Kaldira koji su izradili snjegovića visokog čak pet metara i poslali nam fotografiju. U gotovo cjelodnevnom predanom radu sudjelovalo je 15-ak mještana, među kojima i brojna djeca koja su se snijegu ponajviše veselila.

U Zarečju pokraj Pazina obitelj Blašković napravila je snješka koji nije plijenio pažnju veličinom, već duhovitošću. Natpis na snješku "Pipl mast trast as" šala je na račun neslavnog govora na engleskom jeziku naše promatračice u Europskom parlamentu Ingrid Antičević Marinović, a jež frizura i kapa sa zastavom Europske unije u jednoj te bocunom u drugoj ruci čini prizor na fotografiji koju su nam poslali još grotesknijim.

Učenici Pazinskog kolegija - klasične gimnazije izradili su ispred škole pravu skulpturu lika koji sjedi.

Ako se zna da je snijeg zatvorio prilazne ceste oprtaljskoj školi, onda znači i da ga je bilo i previše. Tako su sestra i brat Monika i Matija Vižintin napravili prekrasnog snjegovića, odnosno snjegovićku, na radost ostale djece i prolaznika. Mali Leo pak htio je napraviti veću grudu i od sebe. (A. DAGOSTIN, V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter