Sniženja: Ljetna kolekcija na popustu usred ljeta

Sniženja do 50 posto na ljetnu kolekciju
Sniženja do 50 posto na ljetnu kolekciju

Nešto ranije nego prijašnjeg ljeta trgovci u centru grada odlučili su se Puljanima i turistima ponuditi popuste na ljetnu kolekciju odjeće i obuće. Kako smo vidjeli prošetavši gradom, ljetna odjeća snižena je od 20 do 30 posto, dok se nešto proljetnih i zimskih odjevnih predmeta može kupiti uz popust od čak 50 posto. Pa ipak, u Ulici Sergijevaca prevelikih gužvi nije bilo. Tek su se nešto više kupovali kupaći kostimi koji su bili sniženi za 30 posto.

- Unatoč sniženjima, prevelikog prometa nema. Nudimo 30 posto na svu ljetnu kolekciju i 50 posto na zimsku, rekla nam je prodavačica Vesna Popović iz Playlifea pokazujući kao primjer haljinicu koja je s 495 snižena na 346 kuna.

Kako nam je ispričala, stranci ovih dana kupuju nešto više, i to ljetne stvari, dok naši još uvijek kupuju slabo.

Sa sniženjima je započeo i Benetton - i onaj za odrasle i dječji. U dječjem je, rekla nam je prodavačica Maja, sva odjeća snižena za 30 posto. Dodala je da tijekom dana pretjeranih gužvi nema, a da će sigurno i ove godine popuste iskoristiti brojne mame da bi obnovile dječju garderobu ili kupile za koji broj veću majicu da bude pri ruci kada se krene u vrtić i školu.

Najveća je gužva jučer prijepodne bila u dućanu Terranova na Portarati. Kupovalo se, rekli bismo, sve u šesnaest, a kupci su bili mahom mlađa populacija. Kako su nam ispričale dvije mlade djevojke, akcije do 50 posto odlično su im došle da kupe još koju ljetnu krpicu. Recimo i to da se na sniženju topovi nude već od 29,99 kuna, majice koštaju od 39,99, a haljine od 79,99 kuna.

Dvadeset do 30 posto popusta nude i ostali dućani odjećom, a oni sportske opreme, poput Adidasa, nude i raznolike akcije poput 40 posto popusta na kupljena tri i više artikala. Sniženja su započela i u dućanima s obućom.

- Istina je, sniženja su započela ranije nego lani, već krajem lipnja. No, ovo niti nije klasično ljetno sniženje, već na dio asortimana nudimo 20 do 30 posto popusta, a popust nudimo i na već sniženu robu, rekla nam je prodavačica Dinka iz Shoostera te nam za primjer pokazala tenisice koje su s 549 snižene na 299 kuna, a na tu se cijenu na blagajni dobije još i dodatnih 20 posto popusta.

Dodajmo da u dućanima s cipelama ima i raznoraznih akcija poput one "kupi jedne cipele - druge dobiješ gratis". (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter