Snižene cijene odvoza smeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prijedlog komunalnog društva Park, gradonacelnik Valter Flego donio je danas odluku o snižavanju cijena usluge gospodarenja otpadom za kucanstva. Na taj nacin povecanje stope PDV-a nece utjecati na poskupljenje tih usluga za gradane. Razliku u cijeni gradski komunalac pokrit ce iz svog redovnog poslovanja.

Donošenjem zakljucka o sniženju cijene usluga gospodarenja otpadom za kucanstva, Buzet, navodi se u gradskom priopcenju, nastavlja provedbu antirecesijskih mjera prema utvrdenom planu. Cijena usluge gospodarenja otpadom za kucanstva umanjit ce se s 0,60 na 0,59 kuna po metru cetvornom, odnosno za 1,67 posto. Korisnicima usluge s najviše dva clana kucanstva ili pak za vikend-objekte, odnosno objekte u kojima nitko stalno ne boravi, a vlasnik živi izvan buzetskog podrucja, cijena ce se umanjiti za 2,08 posto, dok ce se korisnicima usluge za vikend-objekte, odnosno objekte u kojima nitko stalno ne boravi, a vlasnik živi na buzetskom podrucju, umanjiti za 3,33 posto.

Komentar smo zatražili od direktorice Parka Ervine Kisicek, koja je istaknula da se, bez obzira na otežano financijsko poslovanje Parka, snižavanje cijene usluge gradanima za jednu lipu po metru cetvornom prostora po svim kategorijama, pokazalo racionalnijim nego tiskanje novog seta uplatnica i placanja poštarina zbog porasta stope PDV-a.

"Gradani ce tako placati nešto nižu cijenu usluge do kraja godine. Za iducu godinu priprema se novi model obracuna usluge i placanja prema broju clanova domacinstva", rekla je Kisicek.


Podijeli: Facebook Twiter