Snimljena TV sapunica po Chavezovoj ideji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od petka televizijski gledatelji u Venezueli mogu pratiti televizijsku seriju "Teresa na tri postaje", prvu venezuelansku socijalističku sapunicu napravljenu po ideji nedavno ponovno izabranog predsjednika Huga Chaveza.

Seriju od 40 epizoda po 24 minute emitira javna televizija TVES, a koštala je oko četiri milijuna dolara. TVES slučajno emitira na istoj frekvenciji na kojoj je emitirala televizija RCTV kojoj vlada nije obnovila koncesiju 2007. optuživši je da zagovara državni udar.

"Teresa na tri postaje" govori o tri Venezuelanke čiji se život odvija na svakodnevnom putovanju vlakom u grad na posao s periferije Caracasa a namjera joj je prikazati "bolivarske vrijednosti", kako je objasnila producentica Delfina Catala.

"U mjeri u kojoj su socijalističke vrijednosti solidarnost ili davanje prednosti općem dobru, možemo govoriti da se radi o socijalističkoj telenoveli", rekla je Catala podsjetivši da je osnovna ideja priče Chavezu došla za televizijskog prijenosa otvaranja željezničke linije iz područja Valles del Tuy za Caracas, odakle na posao kreću tri junakinje serije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter