Snimljena prva milenijska fotografija naturista


Prva milenijska FKK - naturistička fotografija ikad napravljena u svijetu snimljena je u Istraturistovom CampingIN Kanegra kampu koji je proteklog vikenda bio domaćin Međunarodnog susreta naturista.

Fotografiju je snimio naš poznati fotograf Šime Strikoman u povodu obilježavanja 60. obljetnice postojanja Internacionalne naturističke federacije (INF), a snimanju se odazvalo sedamdesetak sudionika.

Oni su imali priliku sudjelovati u radionici na temu milenijskih fotografija te sudjelovati u snimanju fotografije. INF je nastao 1953. godine u francuskom kampu Montivalet i danas broji 32 države članice. Ovaj je francuski grad ove godine bio domaćim glavne proslave 60. rođendana svjetskog naturizma gdje su se okupili naturisti iz cijelog svijeta. Susretu je prisustvovala Sieglinde Ivo, predsjednica INF-a, međunarodne naturističke federacije, te potpredsjednik talijanske federacije naturista FEINTA Leo Cimadori, a prijedlog je da ovaj susret postane tradicionalan.

Ova zanimljiva inicijativa dio je napora koji se ulažu kako bi se Umag i Istra prepoznali kao destinacije u kojima čovjek i priroda žive u savršenom skladu, ističu iz Istraturista, koji je uz udrugu Top Camping, INF i Društvo naturista Hrvatske organizirao ovaj susret. (V. HABEREITER) 


Podijeli: Facebook Twiter