Snimke s pulskog koncerta 2Cellosa na Youtubeu

2cellos u pulskoj Areni 2013., kadrovi iz filma MedVid produkcije
2cellos u pulskoj Areni 2013., kadrovi iz filma MedVid produkcije

Snimka s prošlogodišnjeg, iznimno uspješnog prvog pulskog koncerta 2Cellosa koji je početkom srpnja održan u rasprodanom amfiteatru, već se neko vrijeme može vidjeti na YouTubeu, za što je opet zaslužna MedVid produkcija. Na YouTubeu nisu uploadane sve pjesme s koncerta, ali ono što se može vidjeti, zbilja je impresivno. Nastup dvojice trenutno u svijetu najuspješnijih hrvatskih glazbenika, mladih čelista, Dubrovčanina Luke Šulića i Puljanina Stjepana Hausera, kojima se za bubnjevima pridružio još jedan Puljanin, Dušan Kranjc, zabilježen je na zbilja vrhunskim snimkama koje će jednom možda biti objedinjene i na DVD-u.

Cijeli je koncertni spektakl sniman s 19 kamera, uključujući jednu koja je bila zakačena na helifoto, odnosno mini helikopter tako da se Vespazijanov amfiteatar može vidjeti u punom sjaju iz zraka. Dakako, vrhunski svjetlosni show samo pridonosi grandioznosti, kao i sjajna režija Kristijana Burlovića, dok su se montažerskog posla latili Ivan Štifanić i sam Hauser. Za kvalitetan zvuk je bio zadužen Miro Vidović iz Morris studija uz Šulića i Hausera.

Koncertne izvedbe "Highway to hell", "Viva la vida", "Resistance", "Where te streets have no name", "Welcome to the jungle", "Voodoo people" i još neke pjesme koje su izveli u Areni, mogu se vidjeti i čuti na YouTubeu na adresi http://www.youtube.com/watch?v=a2X9tNFD9nw&list=PLrRtwIUSeaCHAazfZXDBhtZSzxYS76xRz ili ako se u tražilicu ukuca 2cellos arena pula ili neka slična kombinacija.

Oni koji nisu bili na koncertu, kroz ove snimke mogu doživjeti nevjerojatnu atmosferu koja se te večeri stvorila unutar zidina dva milenija starog amfiteatra. Oni koji su imali sreću da prisustvuju ovom spektaklu, moći će se prisjetiti kako je bilo i vjerujemo, ponovo proživjeti sve one emocije i osjetiti nevjerojatnu energiju koju su Hauser i Šulić odaslali, a oduševljena publika upila i još pojačala. Snimke koje je napravila MedVid produkcija osim toga su odlična prezentacija Pule i Arene koja ovdje zbilja djeluje svjetski. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter