Snimke pljackaša IKB-a u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon pucnjave i ranjavanja mladog zaštitara Denisa Matoševica u neuspjelom pokušaju pljacke Istarske kreditne banke u Porecu u Obrtnickom domu, Porecani s kojima smo razgovarali još su ogorceni.

Dok su neki uvjereni da je to iskljucivo djelo pomahnitale osobe koje pljacku uopce nije planirala vec je onako "ako ide ide, ako ne, samo sam se šalio", drugi vjeruju da se radi o osobi koja je spremna na sve, cak i ubiti da se dokopa love.

U banci smo u cetvrtak zatekli iste ljude koji su radili i za vrijeme pljacke, osim gospode kojoj je pištolj uperen u glavu. Ona je na bolovanju. Slicna je slika i u Basler osiguranju, gdje je i ranjen Denis Matoševic. Andrea Dujovic, pred cijim se ocima zbila cijela drama, bila je na poslu. Dan poslije gore joj je nego za vrijeme pucnjave.

- Sada mi i kucanje na vrata izaziva jezu i strah. Ne znam kako opisati moje sadašnje stanje, emotivno nam prica Andrea.

Policija moli za pomoc gradana


Naoružani razbojnik je muškarac srednjih godina visok oko 170 cm, mršave tjelesne grade, prosjede kose i svijetle puti. Tijekom pokušaja pljacke na sebi je nosio bijelu majicu i svijetle duge hlace sa tamnim cipelama te šilt kapu krem boje.

Nepoznati razbojnik je za sada osumnjicen zbog kaznenog djela pokušaj razbojništva i pokušaja ubojstva.

Na internetskim stranicama istarskog MUP-a objavljeni su isjecci snimke nadzorne kamere u banci na kojoj je vidljiv razbojnik. Policija moli gradane koji raspolažu s korisnim informacijama da se jave u obližnju policijsku postaju ili na telefon 192, a mogu poslati i elektronickim putem na adrese [email protected] ili [email protected]. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter