Snimano u Istri: Počelo prikazivanje serije "Dig"

Jason Isaacs u seriji "Dig"
Jason Isaacs u seriji "Dig"

U SAD-u je USA Network počeo s prikazivanjem serije "Dig" iza koje stoje autori "Domovine" i "Heroja" Gideon Raff i Tim Kring, a čiji je dio sniman i u Hrvatskoj te su neke scene snimljene prije mjesec dana u Puli, Pazinu i još nekim dijelovima Istre. Za scene snimane u Istri koja je odglumila Jeruzalem u kojem se radnja događa prijavio se velik broj statista od kojih su neki dobili uloge, dok su glumačku ekipu predvodili Jason Isaacs i Anne Heche, a oni koji su imali prilike raditi s Isaacsom pohvalili su njegovu profesionalnost i neposrednost. Navodno su neki od kadrova snimljeni u Istri već uvršteni u prvu epizodu.

Komadići slagalice

Nakon prve epizode recenzije su uglavnom dobre, dok primjerice portal The Hollywood Reporter zamjera prvoj epizodi što je previše "zapetljana" pa se preporuča autorima da malo "zakoče". Unatoč tim prigovorima, prva epizoda dobila je prosječnu ocjenu 7,2/10 na stranici Internet movie database, a jedan od recenzenata piše da se radi o spoju "Da Vincijevog koda", "U vrtlogu igre" i "Otimača izgubljenog kovčega" u čijoj prvoj epizodi imamo "komadiće slagalice, ali još ne i kompletnu sliku". Prva epizoda nije baš s prevelikim entuzijazmom dočekana na stranici Rotten Tomatoes, te je prosječna ocjena 5,6/10. Ipak, ističe se uloga Jasona Isaacsa za kojeg jedna gledateljica kaže da je "rođen da glumi akcijskog junaka".

Puno ispod površine

Isaacs u seriji glumi agenta FBI-a Petera Connellyja koji u suradnji s izraelskim detektivom pokušava riješiti ubojstvo američkog arheologa dok su u potrazi čovjekom koji je ubio prodavača starina u SAD-u i u Jeruzalem odnio ukradeni artefakt. To je početak priče, no kako napominje jedan od recenzenata, "puno je toga ispod površine", a priča bi u seriji trebala uključivati i dvije tisuće godina staru zavjeru.

Serija ima deset epizoda i bit će zanimljivo vidjeti kako su u nju uklopljeni interijeri, primjerice napuštene zgradi bivše interne medicine koja "glumi" psihijatrijski odjel u jeruzalemskoj bolnici ili kaštela u Pazinu te koliko će se naših sugrađana prepoznati u njoj.

Kako nam je to najavio za vrijeme snimanja u Puli jedan od producenata Michael Wray, neke hrvatske televizijske kuće već su pokazale interes da seriju otkupe. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter