Snimanje serije "Borgia" od danas u Istri

"Borgia" i u pulskoj Areni
"Borgia" i u pulskoj Areni

Nakon okončanog dvotjednog snimanja u Dubrovniku, gdje je bilo angažirano gotovo tisuću statista, snimanje treće i završne sezone francusko-njemačke-češke serije "Borgia" redatelja Toma Fontane od danas se nastavlja u Istri.

Prema neslužbenim informacijama, filmska ekipa danas bi u poslijepodnevnim satima trebala snimati u interijerima pazinskog Kaštela. Snimanje bi se nastavilo sutra u pulskoj Areni, gdje se planiraju masovnije scene s više statista.

Iako sve, kao i inače u filmskoj industriji, ovisi o vremenskim prilikama, u petak ekipa namjerava snimati na predjelima kamenjara na Pagu, dok će se u ponedjeljak u Savičenti, na ulazu u kaštel Morosini-Grimani i na glavnoj placi, snimati scena napada na dvor, za što je angažirano stotinjak statista. Nakon toga, filmska ekipa seli u Italiju.

Treba pojasniti da je ova serija konkurentska seriji "Obitelj Borgia" (u originalu "The Borgias") redatelja Neila Jordana i s Jeremyjem Ironsom u glavnoj ulozi, koja se već drugu sezonu prikazuje subotom na Prvom programu Hrvatske televizije.

No, i ova "Borgia" u europskoj produkciji, koju režira Tom Fontana (autor kultne serije "Oz"), prati intrige ozloglašene obitelji i borbe njezinih članova za moć u renesansnoj Italiji. Glavnu ulogu Rodriga Borgije odnosno pape Aleksandra VI. ovdje igra John Doman, poznat po ulogama u serijama "Oz" i "Žica", njegovog sina Cesarea igra Mark Ryder, a kćer Lucreziju Isolda Dychauk. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter