Snimanje Pule iz zraka

Snimanje dijela Kandlerove ulice kamerom postavljenom na posebnu letjelicu (S. Z. T.)
Snimanje dijela Kandlerove ulice kamerom postavljenom na posebnu letjelicu (S. Z. T.)

Znatiželjne poglede prolaznika, mahom turista, danas je u centru grada privlačio trojac koji je uz pomoć uređaja umješno upravljao posebnom letjelicom. Mi smo ih zatekli u Kandlerovoj ulici, dok je letjelica nadlijetala nalazište amfora i temelje nesuđene garažne kuće. Kako smo saznali, riječ je o predstavnicima tvrtke CRAFT (Close Range Aerial Filming Team) iz Zagreba koji uz pomoć pulske tvrtke Medvid, odrađuju posao za Grad Pulu i Turističku zajednicu grada Pule.

- Snimamo Pulu iz zraka za potrebe Grada i TZ-a. Za sada radimo video, iako imamo i mogućnost snimanja fotografija, kaže nam Marko Butraković iz tvrtke CRAFT, specijaliziran upravo za rad s kamerom.

Inače, Puljanima nisu nepoznati jer je isti tim bio angažiran i tijekom snimanja koncerta 2Cellos u Areni, kao i spektakularnog festivala Visualia te Red Bull Air Racea u Rovinju. Uz pomoć digitalne kamere postavljene na radio-kontrolirani helikopter izrađuju visokoprofesionalne zračne video i foto snimke. Već niz godina angažiraju ih brojne poznate firme i razni organizatori koji žele neke drugačije snimke, a sada je eto na red došla i Pula iz zraka. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter