Snima se prvi pulski igrani film

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Udruga Kinema u suradnji s Medvid produkcijom organizira snimanje prvog pulskog igranog filma nakon uspjeha kratkometražne 'Zmajeve oštrice', koja je na varaždinskom festivalu trash filma izazvao pozitivne reakcije žirija i publike. Na pitanje zašto snimamo film sada kada nigdje nema novca odgovaramo: jer smo puni energije i jer nas puno pojedinaca i institucija podržava", kazao je Zoran Mikletic, koproducent, redatelj i koscenarist filma na konferenciji za novinare u Multimedijalnom centru Luka.

Dodao je da je vrijeme da Pula, koja se voli nazvati gradom filma, napokon i dobije svoj film. Budžet su zamijenili entuzijazam i dobra volja, a Mikletic kaže da su clanovi ekipe okupljeni oko stvaranja filma ciji je radni naslov "Prvi pulski igrani film" sve redom vrhunski profesionalci koji ce upravljati vrhunskom opremom.

- Produkcijski dizajn bit ce bogat, a lokacije u Puli i okolici ne moram ni opisivati. Snimat cemo u pulskim tunelima, na Poreru, u Skirinoj Kuci svjetla, u hotelu Lone, na aerodromu te u centru i okolici grada. Glumacka ekipa sacinjena je, kao i u "Zmajevoj oštrici", od pulskih glazbenika koji su se u našem prvijencu pokazali kao dobri glumci. Želja nam je da budemo zabavni, a sama radnja bit ce tipicni hollywoodski klišeji do klišeja i to na kvadrat, od policijskog inspektora koji se ne slaže sa šefom, preko lokalnog bogataša i njegove nevjerne žene, sve do novinarke koja želi doci do istine, kazao je Mikletic.

Film ce biti pun policijskih potjera, a glazba ce biti satkana od hitova pulskih bendova i par autorskih skladbi snimanih baš za taj novi film.

- Realizacija ovakvog filma nešto o cemu vec godinama pricamo i to od kada smo krenuli u ovakvu vrstu snimateljsko-produkcijskog posla. Razvoj tehnologije dopušta nam da s relativno malim sredstvima snimimo film, koji ce tehnicki odlicno izgledati, kazao je Boris Plastic iz Medvida.

Mikletic je rekao da ce film imati oko 30 govornih uloga, te da ce statista biti stotinjak, jer je predvidena i jedna masovna scena. Pocetak snimanja zakazan je za sredinu travnja, a trebalo bi trajati do kraja svibnja. Lipanj je predviden za montažu, a bude li sve išlo na vrijeme, Mikletic kaže da ce film ponuditi Festivalu igranog filma u Puli za prikazivanje u Areni, naravno izvan konkurencije.

U filmu ce izmedu ostalih glumiti i Roberto Legovic, Mirko Mocko, Marjan Krivicic, Saša ?uracic, Alen Spada, Željko ?ikic, Leon Brenko, Gianclaudio Bonassin, Franko Krajcar, Saša Zorkic, Irena Giorgi, Maja Šaric, Mladen Miletic, Marko Hrelja, Mario Devcic, Davor Prašina, Ognjen Gotesman, Alexander Cossara, Lara Kozlicek, Irma Pipunic, Elza Legovic i mnogi drugi. Koproducent i koscenarist je Roberto Legovic, a filmsku ekipu osim njega i Mikletica sacinjavaju još i Marijan Jelenic, Boris Plastic, Kristijan Burlovic, Alen Peruško, Ivan Štifanic, Gianclaudio Bonassin i Hana Jurman. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter