Snijeg otežava promet, u Istri jaka bura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon niza otkazanih linija prema Dalmaciji jutros je prema tom dijelu Hrvatske iz Zagreba krenuo autobus koji vozi za Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik, a do podneva se ocekuje da ce prometovati i autobusi za Makarsku i Split.

Iz smjera Dalmacije ipak danas još nije stigao niti jedan autobus, obavijesti o otkazanim linijama mijenjaju se iz minute u minutu, no ocekuje se da ce se, s obzirom na poboljšanje vremenskih uvjeta, promet normalizirati u poslijepodnevnim satima, doznaje se na Autobusnom kolodvoru.

Poteškoce su i na linijama prema Bosni i Hercegovini, autobusne veze sa Sarajevom nisu uspostavljene, dok se prema Zenici promet odvija redovito.

Zrakoplovne linije od Zagreba do Splita i dalje nisu uspostavljene, a svi ostali letovi redovito prometuju, uz manja kašnjenja koja su zanemariva u odnosu na aktualne vremenske nepogode, izvijestila je Zracna luka Zagreb.

Gotovo u cijeloj zemlji snijeg otežava promet, pa vozila moraju imati zimsku opremu. Zimski uvjeti proglašeni su u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Slavoniji, na vecini cesta u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Dalmaciji - upozorava jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljaci s poluprikolicama u smjeru Gorskog kotara, Like, djelomice Slavonije i središnje Hrvatske, te sjevernog primorja.

Od 6,15 sati za sva vozila otvorena je dionica autoceste A1 izmedu cvorova Sveti Rok i Maslenica. Vozi se uz ogranicenje brzine od 40 km/h na dionici od vijadukta Božici do južnog ulaza u tunel Sveti Rok, zbog olujnih udara vjetra. Za sva vozila otvoreni su i Paški most, te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovacki.

Za sav promet zatvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb izmedu Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, kao i cesta Udbina-Gracac-Knin, Knin-Drniš, Gospic-Karlobag, Knin-Kistanje-Kapela, Brotnja- Sucevic, Dobroselo- Mazin, Ceveljuša- Karamatici (zbog pada žice dalekovoda).

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala od Bakra do Senjai od Karlobaga do Svete Marije Magdalene (D8), ceste u zaledu grada Bakra i druge lokalne i županijske ceste.

Na Krckom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Split-Supetar, Sucuraj-Drvenik i Šibenik-Kaprije-Žirje.

Na rijeckom podrucju u prekidu su sve katamaranske linije, a na splitskom katamaranske linije: Split-Bol-Jelsa, Split- Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Na granicnim prijelazima nema dužih cekanja.


Podijeli: Facebook Twiter