Snijeg otežava promet u gorskoj Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozi se otežano zbog snijega u Gorskom kotaru, dijelu Like i središnje Hrvatske, dok se u ostalom dijelu zemlje na većini cesta vozi po mokrim i skliskim kolnicima od kiše, javlja jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. U priobalju mjestimice puše jak vjetar. Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto, zbog proglašenih zimskih uvjeta na većini cesta u Gorskom kotaru.

Dionicom Jadranske magistrale između Bakra i Senja (D8) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), zbog bure.

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: u Gorskom kotaru na A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-čvor Bosiljevo, D3 Zdihovo-Kikovica (dionica stare ceste kroz Gorski kotar), D32 GP Prezid-Delnice, D42 Stubica-Vrbovsko, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar te D501 Gornje Jelenje-Meja (ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Delnica i Čabra). U Lici i Karlovačkoj županiji na D1 Karlovac-Grabovac-G. Vaganac, D23 Duga Resa-Josipdol-Kapela-Vratnik-Senj i D42 Josipdol- Poljanak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter