Snijeg otežava promet, obavezna zimska oprema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici te mjestimice središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, a osobito na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Vrbovsko i autocesti A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok, izvijestio je HAK.

Na snazi je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna je zimska oprema u središnjoj Hrvatskoj i Lici. Mokri su i skliski kolnici od kiše u Istri, na sjevernom Jadranu i mjestimice Dalmaciji.

Pretežno oblačno, na Jadranu s kišom ponegdje uz grmljavinu, u većini kopnenih krajeva snijegom, a u Lici, Posavini i Slavoniji mjestimice je moguća kiša.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu umjereno i jako jugo, poslijepodne će na sjevernom Jadranu oslabiti i okrenuti na buru.

Najviša temperatura od 0 do 5, na Jadranu od 7 na sjevernom do 14°C na srednjem, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas, uz posebno upozorenje da će do kraja dana snježni pokrivač u Gorskom kotaru i sjevernom dijelu Like mjestimice biti veći od 20, u sjeverozapadnom području veći od 10 centimetara, a u južnoj Lici na Kordunu, Baniji, u Posavini i istočnoj Slavoniji mjestimice je moguća kiša, koja se u početku može smrzavati na tlu. (Hina/Novi list)

Na Ćićariji snijeg ujutro tek zabijelio krovove

Dok su snježne oborine usporavale promet u Gorskom kotaru, Lici te mjestimice središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, na sjeverozapadu Ćićarije snijeg je počeo padati danas oko 6 sati i tek je neznatno zabijelio seoske krovove, no ubrzo se otopio.

U Jelovicama na granici sa Slovenijom ubrzo ga je zamijenila kiša, a slično je bilo i u selu Podgaće kod Lanišća gdje je oko 14 sati također padala kiša i izmjerena su dva stupnja Celzija.

Prema vremenskim prognozama, idućih su dana ipak moguće obilnije snježne oborine, no na Ćićariji su spremni za novi snježni val. (G. Č. Š.)

 


Podijeli: Facebook Twiter